| Razvan1lol a întrebat:

Pentru actul de vanzare-cumparare, este obligatoriu ca cumparatorul sa faca transferul bancar? Eu vrea sa cumpar un imobil doar pe numele meu, insa toti banii ii are sotul(fiind ai mei), el va face transferul, dar dupa se pune ca el o sa cumpere? Eventual ma duc la banca sa ii transferam mie. Stie cineva daca se poate sa vireze sotul si eu sa devin proprietar fara nici o problema?

8 răspunsuri:
| nightghost96 a răspuns:

Nu contează cine face plata. Poate să o facă și un om de pe stradă. Contează tu să fii în acte proprietarul casei. Adică să fie pe numele tău.

| Razvan1lol explică (pentru nightghost96):

Multumesc pentru raspuns

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Proprietar devine cumparatorul trecut in contractul de vanzare-cumparare, indiferent cine face plata pretului, asa ca poti deveni singura proprietar, chiar daca sotul face transferul bancar.

| mihai69 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Hmmm... Ciudat. Am cumpărat recent un imobil împreună cu încă o persoană. Actele s-au făcut doar pe numele persoanei respective; notarul nu a acceptat să "valideze" decât plățile făcute de ea, nu și de mine. Deci am fost nevoit să transfer banii. Fiind o sumă mai mare - complicații cu banca...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Stie cineva daca se poate sa vireze sotul si eu sa devin proprietar fara nici o problema? Nu, banii trebuie să provină dela tine, deci din contul tău.

Bula
| Bula a răspuns:

Pana ce esti maritata, toate bunurile cumparate sunt bun comun, 50-50%.
Exceptie fac doar cazurile de donatie sau mostenire, nominale.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru mihai69):

Chiar ciudat. In urma cu 10 ani fiul meu a cumparat un apartament si eu am virat banii din contul meu in cel al vanzatorului, fara nici o problema.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu are importanta ca-l cumperi doar pe numele tau, ca la divort tot se imparte la doi, fiiindca este un bun cumparat in timpul casatoriei iar banii cu care se plateste vanzarea, provin din contul bancar al sotului, ceea ce la un divort este greu sa dovedesti ca sunt DOAR banii tai.