Oare, dezinformarea nu face parte din schema "divide și cucerește"?
Intr-o oarecare masura da. Avand in vedere faptul ca presa a fost mereu sprijinita ca sa nu spun detinuta de oamenii importanti, cu renume, manipularea auditoriului prezinta un avantaj pentru acestia. Pe deasupra omul de rand nu poate verifica informatiile primite ceea ce conduce la o batalie pierduta din start. Influentarea omului dupa bunul plac, in avantajul cuiva, este o forma de distrugere a identitatii acestuia.
Spre ce vor ei.
Distragerea atentiei de la lucrurile cu adevarat importante, si indreptarea ei spre silicoane, fustite scurte si picioare lungi.
Distrugere a gandrii critice proprii si a unor rationamente, da. Dar, cateodata mai fac si dezinformari, dupa bunul lor plac, pentru a servi anumitor oameni, si pentru a destabiliza. Dar e o aberatie uriasa sa spui ca presa din Romania e de porc, cand presa din Romania, in special cea anti-sistem, a scos la iveala nenumarate nereguli-sa nu zic marlanii-ale unor personaje, ale politicienilor, imbogatitilor de carton, ale guvernelor, oamenilor de afaceri corupti si alte categorii.(Puiu Popoviciu, RMGC, Cuprumin, numararile din Camera Deputatilor facute aiurea, afacerile petroliere cu Sterling, coruptia de venetici a politicienilor)Presa dezinformeaza cand are acest interes, dar in Romania, nu poate fi cazul de multe ori.Si in Rusia se spune de catre putere, de multe ori ca preza dezinformeaza, cand de fapt, presa e ultima reduta in calea coruptiei si mafiei din politica de-acolo.Si aici este valabil.
Pentru oameni usor de maipulat poate avea o anumita influenta asupra unor decizi. Dar acum depinde si de puterea de perceptie. Fiecare intelege mesajul cum vrea.
Da, mai ales atunci când toată presa stă pe capul tău, chiar în momentul în care te simți rege
Catrice întreabă: