Romania e in stare de urgenta daca ai uitat. Are dreptul la acest demers si l a facut. De ce sa reactioneze lumea?
Pentru ca de reactionat reactioneaza toti desteptii ca ea care efectiv nu inteleg ce se intampla. S-a suspendat de exemplu dreptul la adunare, la libera circulatie, la inviolabilitatea domiciliului si inca cateva. Inseamna asta ca de miine o te impuste careva daca iesi din casa sau ca o sa te trezesti dimineata ca iti sparg mascatii usa ca asa au ei chef? Desigur ca nu. Ideea e ca, in cazul in care esti imbecil, gen te intorci din Italia si in loc sa stai acasa tot iesi la plimbare, politia/jandarmii sa nu stea cu saru'mina dupa tine ci sa poata sa iti sparga usa si sa te ia pe sus direct la spital. Asta alaturi de altele...
Eu am adresat o simpla intrebare, mai complexa, ce-i drept. Ce nu se vede, ca nu pricep. Si oricum astept o parere de la un profesionist, nu de la dta
Nu exista alta explicație decat ca tara e in stare de urgență. Si nu e nevoie de specialiști sa iti explice asa ceva. Dar tu poti astepta pana vine un expert certificat in politica externa pe TPU sa iti explice.
Raspunsul e mult mai simplu: Romania n-a cerut si n-a obtinut nimic pentru ca nici nu trebuie, doar a notificat despre restrangerile ce au fost instituite printr-un mecanism constitutional. (Si restrangerea nu are voie sa afectezi insasi existenta dreptului, ci doar exercitarea lui pentru o anume perioada)
Pot sa-ti dau exemple de astfel de limitari, restrangeri care au loc chiar si cand nu ne aflam in situatia starii de urgenta. (Dreptul la secretul corespondentei sufera o restrangere atunci cand instanta dispune supravegherea tehnica, spre exemplu)
Ai multa dreptate. Dar atunci cand nu te documentezi si iei totul dupa ureche, ajungi in situatia Soniei, pe care, desi are studii universitare (daca nu le-o fi obtinut cu examene pe internet, ca o cunostinta de a mea) o respecti pentru faptul ca nu stiu nimic.
Buna seara. Statul public, statul de drept, democratia, drepturile omului in Romania NU se bazeaza pe Conventia Europeana a Drepturilor Omului, caci Romania nu este o oligarhie sau autocratie care spera ca, respectand de forma cateva libertati formale, sa primeasca cate ceva de la Occident; democratia liberala am obtinut-o prin revolutie, si am consolidat-o prin lupta, abia cand victoria se profila clar am semnat si Conventia, ca sa aratam unde ne situam, iar nu ca sa avem o asigurare. Toata orientarea liberala democratica, minoritara in tara noastra ce e drept, suntem de partea Starii de Urgenta, caci stim ca nu reprezinta un pericol pentru democratie. Cei ce se plang, chiar aici pe TPU, au postari mai vechi care le arata orientarea; in general sunt de extrema dreapta sau nostalgici comunisti. Ce se poate face? Sa o tinem tot asa; avem o situatie mult mai buna decat tari mai civilizate ca noi, caci am luat masuri la timp.
Nu este tocmai corect, Romania a notificat restrangerea unor drepturi. Aceasta restrangere s-a facut in conformitate cu prevederile Constitutiei, a OUG nr.1/1999 privind starea de urgenta si a Decretului nr.195/2020. Toate masurile luate sunt perfect constitutionale, legale si in conformitate cu situatia actuala a pandemiei. Asa cum am spus la inceput sunt doar LIMITATE drepturile si limitarea este temporara. De altfel aproape toate statele lumii au luat masuri asemanatoare si unele chiar mai dure.
Asa fiind nimeni nu are de ce sa fie impotriva acestora masuri, prin ele se protejeaza tocmai cele mai importante drepturi fundamentale, respectiv cele la viata si sanatate.
Mi se pare ca nu ai judecat destul care este ratiunea si importanta masurilor luate.
Stai clar. E ceva sefutza pe la stat pe undeva. Asa se explica.
Este afirmatia Av. Gheorghe Piperea, a postat in data de 21.03 la ora 10.03 minute, Dansul explicand si consecintele.
Am vazut si eu ce a spus si n-am prea inteles, nu exista o posibilitate de a cere si obtine derogarea de la conventie. Derogarea e instituita automat prin instituirea starii de urgenta, fiind necesara doar notificarea cu privire la restrangerile temporare care au survenit ca urmare a instituirii starii de urgenta, dupa cum reiese din art 15 din conventie
Samy48 întreabă: