Aici ar trebui sa studiem problema la radacina. Romania nu e cea mai corupta tara din lume, ba din contra. Eu sunt de parare ca coruptia este direct proportionala cu saracia. Cu cat populatia este mai saraca, cu atat exista mai multa coruptie. Dar acum apare o intrebare: A cui este vina ca populatie este saraca? A poporului? A guvernantilor? A climei? A cui? Si ajungem la acelasi cliseu dintotdeauna: Toti suntem vinovati, dar de vina nici unul. Asta e noi trebuie sa ne ducem existenta si tacit sa ne cream un trai. Dar cum?
Pai mai scoate fiecare un bacsis de pe unde poate... Profesorii dau meditatii la negru, parintii copiilor platesc acele meditatii facand cate-un "bacsis" prin munca la negru la vreunul din "mai marii strazii sau a orasului", turnand un beton sau croind o rochie (fara a plati vreun impozit sau a da ceva la stat) iar "mai marii" mai "gresesc" in calcule la locul de munca.
Deci toata lumea este implicata direct sau indirect, asa ca putem spune ca coruptia, in tara asta a ajuns la nivel de industrie. Pe cine intereseaza? Tine-ti minte fratilor, SUNTEM ROMANI SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL Bafta
Ar trebui sa ne intereseze pe toti, pentru ca ne afecteaza de la cel mai important lucru pana la cel mai minor.
Pai sa vedem cat e de in stare plodul sa treca clasa fara meditatii.
n-as zice ca toti profesorii sunt tocmai obiectivi si la fel n-as zice ca fac in clasa tot posibilul ca plodul sa inteleaga. stiu ca au o programa de care trebuie sa se tina, stiu ca salariile sunt mici, dar exista o etica profesionala de care ar trebui sa se tina cont. Nu ar trebui sa se dea vina pe copil pentru lipsa de profesionalism a profesorilor.