| sabin89 a întrebat:

Să presupunem că într-o seară, în fața unui restaurant se iscă o încăierare între două bande rivale, cu bâte și cuțite, în urma căreia unul este rănit mortal. Ucigașul se poate aștepta la ani grei de închisoare.
Să presupunem acum că cele două bande rivale sunt de dimensiuni mai mari, la nivel de națiuni. În cazul ăsta, încăierarea poartă numele pompos de "război"; și aici, cel care omoară mai mulți oameni nu numai că este nevinovat, dar este declarat erou.
Ce fel de legi sunt astea? Vedeți vreo înțelepciune ascunsă în spatele acestor legi?

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai stai puțin. Războiul presupune apărarea unui popor întreg. Pe când un scandal intre doua bande rivale e doar treabă lor.

In plus exista conceptul se crimă de război să știi...și sunt oameni pedepsiți pentru asta

| KovacsB a răspuns:

Invingatorii scriu legile si istoria.Germanii care au ucis prizonieri si civili au fost judecati si condamnati.Americanii care au ucis civili si prizonieri japonezi au fost declarati eroi.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este vorba de nici o intelepciune, este cruda realitate, din cele mai vechi timpuri si nu stiu cat va mai dura.
Atat agresorii, cat si agresatii, au comis destule crime, chiar dintre cele considerate crime de razboi sau genocid, pedepsiti au fost doar invinsii.

| sabin89 explică (pentru suntserios):

Da, e vorba de apărarea unui popor întreg. Dar într-un război nu e vorba numai de apărare, ci și de atac. De ăștia care atacă ce zici?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru sabin89):

Pai i-a numit cineva eroi pe aia? de aia care ataca primii vorbim.