anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa spuneam ca acum 12 ani am fost condamnat la 10 ani inchisoare pentru omor, judecatorul a decis ca mi-am omorat sotia si m-a condamnat la 10 ani inchisoare fara gasirea cadavrului. Am ispasit pedeapsa iar in cei doi ani de zile de cand m-am liberat mi-am gasit sotia in viata si am ucis-o cu adevarat, la cati ani de inchisoare voi fi condamnat?

29 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu vei fi condamnat penal deoarece exista autoritate de lucru judecat si se va dispune incetarea urmaririi penale.
In drept exista principiul ca nimeni nu poate fi judecat si condamnat de 2 ori pentru aceeasi fapta.

| anonim_4396 explică (pentru Ioandelasal):

multumesc pentru raspuns stimate domn

| doctorandus a răspuns (pentru Ioandelasal):

Te inseli. Un omor din 2001 nu e acelasi cu un omor din 2013, deci nu e aceeasi fapta. Cum judeci dumneata ar insemna ca unul care a fost condamnat pe nedrept pentru acte teroriste sa aiba dreptul sa comita acte teroriste fara a fi pedepsit, ceea ce e absurd.

| Ioandelasal a răspuns (pentru doctorandus):

Nu ma insel si comparatia nu este potrivita, un act terorist nu poate avea exact aceleasi urmari, chiar daca s-ar ataca acelasi obiectiv si s-ar folosi acelasi fel de arma.
Ce am spus eu are la baza prevederi din Codul de procedura penala.

| doctorandus a răspuns (pentru Ioandelasal):

Explicat in drept american: https://www.rutherford.org/......mit_murder

| Ioandelasal a răspuns (pentru doctorandus):

Eu m-am referit la dreptul romanesc, nu cunosc dreptul american.

| anonim_4396 explică (pentru Ioandelasal):

Stimati domni, nu vad rostul acestei contrarieri. Dupa cum se stie, pentru un an de puscarie se executa 9 luni, asa ca puscariasul a executat doar 7, 5 ani iar omorul a avut loc in anul 2009-2010. Vorbim de crima savarsita pe teritoriul statului roman ceea ce inseamna ca numai legislatia romana isi poate pune punctul de vedere. Va rog sa ma scuzati ca am aruncat paie pe foc dar acest subiect l-am avut ca tema pentru lucrarea mea de diploma. Domnul Ichnat a dat raspunsul afirmativ asa ca dansul va fi premiat insa nu pot sa va feliit si pe dumneavoastra domnule Ioandelasal, care, de atatea ori cand am avut nevoie de sfaturile dumneaoastra mi le-ati acordat, chiar daca pe unele vi le-am trimis noaptea tarziu pe mesageria TPU, celorlati nu imi ramane decat sa inchin un pahar in cinstea voastra...en vostre sante!

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Ideea e ca legiuitorul nu putea avea intentia ca printr-un proces sa se creeze dreptul de a asasina pe cineva. Nici in Romania, nici in SUA, nici in alta tara din lume.

| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

Stimabile, unde este Elodia?

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce ma intrebi pe mine unde e Elodia? De unde sa stiu eu asta? Nu sunt nici politist, nici procuror, nici judecator, asa ca nu ma priveste unde se afla Elodia.

| Fatamuntilor a răspuns:

Lasa-ma sa ghicesc...scrii un roman? Sau faci un scenariu de film?

| anonim_4396 explică (pentru Fatamuntilor):

Daca aruncai ochii putin mai sus vedeai despre ce e vorba, dar nu face nimic

| Fatamuntilor a răspuns (pentru anonim_4396):

Scuze...am citit doar postarea de inceput.big grin.

Nu face nimic, dar daca doresti imi poti da idei pentru un roman, eu am talentul ca din cateva randuri a scrie un roman tongue

| Fatamuntilor a răspuns (pentru anonim_4396):

Recunosc ca m-a captivat inceputul, dar ma tem ca in era internetului si televiunii,, setea'' e de cultura a romanui tot mai mica.
Desi pana la revolutie am citit destul de mult, acum recunosc ca nu am pus mana pe carte de multisor(cateva luni)

Lasa ca recuperezi

| Duucu a răspuns:

Tu vei da judecătoria în judecată pentru că te-au băgat degeaba la părnaie, iar apoi va începe un alt procesor pentru uciderea soției.(de data asta au cadavru)

| Ichnat a răspuns:

Nu poti fi condamnat de doua ori pentru aceiasi fapta! happy
Nici un muritor nu a renviat pana acum! big grin

| anonim_4396 explică (pentru Ichnat):

E na? Lazar de catre cine a fost omorat laughing (glumesc ) o sa-ti raspund mai tarziu de ce am postat aceasta intrebare

| Ichnat a răspuns (pentru anonim_4396):

Timpul meu iti apartine! happy

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Frumoasa intrebare! laughing
Dar merita dupa 10 ani sa o omori, ea de ce nu a dat nici-un semn de viata?

| KitKat15 a răspuns:

Si eu care credeam ca am o problema cu intrebarile. straight face

Touche!batting eyelashes

| anonim_4396 explică (pentru KitKat15):

Tu ai vazut ce i-am raspuns lui Ichnat? ce touche? nici-o vorba! inteles? ca daca nu intoarcem foaia

| KitKat15 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai normal ca i-ai spus in privat. Nimeni nu spune ca si-a omorat sotia in public. huehuehue.
touche again.

| anonim_4396 explică (pentru KitKat15):

Ce privat visezi domnisorico? vezi ca ai mesaj

| ionutalexandruion a răspuns:

Pentru prima fapta pentru care ai stat inchis nevinovat vei da statul in judecata dovedind ca acea femeie este in viata si ca ai facut inchisoare degeaba iar daca o sa o ucizi cu adevarat vei fi iar condamnat si vei face inchisoare pe drept nu exista criminal care sa scape de inchisoare vei fi judcat pentru faptele din prezent nu pentru ce a fost

| ionutalexandruion a răspuns (pentru ionutalexandruion):

Cat despre ce pedeapsa vei lua asta decide numai judecatorul in functie de circumstantele in care s a pentrecut omorul si de cruzimea de care ai dat dovada. bine sper ca asa este doar o presupunere si nu vb cu un criminal adevarat

| Șobolanuldecâmp a răspuns:

Parerea mea e ca si judecatorul trebuie condamnat big grin

| anonim_4396 explică (pentru Șobolanuldecâmp):

Mama lui de judecator frustrated