| Apokales a întrebat:

Sa zicem ca am placere in a provoca oamenilor durere, durere fizica in cele mai cumplite moduri. Vreau ca senzatia victimei sa nu se termine repede. Si gasesc pe cineva care are placere in a fi torturat fizic pana la moarte. Reusesc sa-l torturez si, evident, moare in acest proces in care amandoi am obtinut ceea ce am vrut. Nu i-a fost nimanui ingradita libertatea, totul a fost cu consimtamant. Insa cineva descopera ceea ce faceam si sunt dat pe mana justitiei. De acolo judecatorul sunteti voi.

Deci ar trebui sa fiu pedepsit sau nu? Si de ce?

Tin sa mentionez ca nu am ganduri de genul acesta si ca nu indemn pe nimeni sa faca asa ceva. Este doar un exercitiu de gandire, judecata, atat.

126 răspunsuri:
| Dddonkey a răspuns (pentru Apokales):

Dupa toate opinile la ce idee ai ajuns? Daca ai fi tu sa judeci pe cineva ca in exemplul pe care l ai dat?

| Apokales explică (pentru Dddonkey):

Experimente pe amandoi in laboratoare, direct pe creier, pentru a depisata problema. Astfel acest caz fara precedent ne va ajuta in viitor. Desi ma indoiesc ca ar fi o problema cu cel caruia ii place sa provoace durerea.

| Dddonkey a răspuns (pentru Apokales):

Crezi ca o persoana normala ar putea face asa ceva chiar daca i ar fi cerut de cineva? sau nu ar exista limite in ce poate face un om cu mintea sanatoasa? Imi aduc aminte Jeff Duhmer si tipul avea probleme similare, daca nu ai urmarit documentarele despre el...interesant dar si macabru.

| Apokales explică (pentru Dddonkey):

Da, o persoana complet normala ar face asa ceva. Este inuman a zice, dar eu n-am vazut animal care sa practice tortura. Oamenii o fac si exista amuzament in a face rau altuia. Da, am vazut documentarul si filmul cu valoare de documentar, "My Friend Dahmer" 2017.

| Anna20Maria a răspuns:

Orice decizie ar lua persoana careia i-ar placea asa ceva se raspunde in fata legii pentru ca tu nu poti dovedi politiei ca acea persoana a vrut sa fie chinuita si asa mai departe!

| Apokales explică (pentru Anna20Maria):

Si daca pot dovedi faptul ca a fost placere, a fost de acord si a murit. Dar daca n-ar fi murit si ar fi zis chiar el ca s-a distrat?

| Anna20Maria a răspuns (pentru Apokales):

El poate spune orice pentru ca in fata legii va parea bolnav mintal probabil sau ca nu a fost intr-o stare tocmai normla in. momentul acela! Legea e lege si trebuie respectata deci tot vei raspunde pentru acea fapta!

| GabiDumitrescu a răspuns:

Conform legii, e crima. Consimtamint sau nu, stiu. E de cacao. La fel cum nu poti curma suferinta cuiva care are o boala nasoala in stadiu terminal. Marea natie crestina care sintem... P.S. Eu nu te-as pedepsi, dar ar fi mare panarama. Gen expertiza psihiatrica pentru tine, analizat amanuntit "victima" pentru a trage concluzia ca voia cu adevarat asta... puii mei. E o problema foarte interesanta. La noi daca vrei sa scapi cu crima, calci pe cineva cu masina. Ai grija sa nu fii beat, masina sa fie ok dpv tehnic, iti exprimi regretul pentru cele intimplate si faci sa para cit mai sincer, apoi intr-un final iei cu suspendare.

| Mosotti a răspuns (pentru Apokales):

Si cine zice ca viata nu are sens daca traim intr-o iluzie?! De ce n-ar avea sens? Daca rezultatul e placut, ce mai conteaza altceva?!
Sti cum e, daca o femeie pare urata vazuta de toti si eu o vad frumoasa, care e treaba? Chiar daca e o iluzie, perceptia mea e ca e frumoasa si atat.

| Apokales explică (pentru Mosotti):

Conteaza adevarul. Iar faptul ca iti vezi femeia frumoasa nu este o iluzie, este subiectivism. Daca ii vedeai tenul impecabil cand de fapt era plin de negi si puroi, atunci era o iluzie.

| Mosotti a răspuns (pentru mastadont):

Pai da, exact. Faptul ca nu-s lasat sa o fac in caz justificat este o grava incalcare a democratiei! Atunci de ce am tipat toti jos comunismul?! Ca sa fim comunisti sau nazisti? Ca si nazismul e mai rau, inseamna sclavie.
Daca motivul nu e justificat e normal sa nu lasi omul sa faca asta, dar nu ca nu esti democrat ci ca sa-l ajuti sa fie bine si sa scape de problema, acolo e corect.

De ex un depresiv care stiu ca e asa si se chinuie, vrea sa se duca dar nu a epuizat toate solutiile de scapare, normal ca nu-l las, ci incerc sa-l fac sa isi incerce toate sansele. Daca acela a incercat tot ce se putea si e asa, atunci da, il las.

Lasa astea, tu imi spui ca nu este nimic rau in placerea imediata. Cum este si experimentul cu sobolanul care atunci cand apasa pe un buton avea o senzatie de placere la nivelul creierului trimisa de un micut soc electric. Ce a facut sobolanul?! Ei bine, l-a apasat pana a murit si a uitat intre timp de foame, sete, somn si alte necesitati. Tu ce concluzie tragi din asta?
Faza cand nu mai ai cale de scapare este alta chestie.

Nu are treaba sobolanul, la om e ceva echilibrat, isi traieste omul viata facut de toate, nu doar ca apasa pe un buton, munceste, invata, face treaba, se si placereste, e o combinatie cat de cat okey.

Da, ai dreptate. Omul nu poate pica in asemenea capcane. Omul daca ar stii ca moare din fumat s-ar oprii. Daca ar stii ca alcoolul in exces il lasa in 5 ani de dementa si lipsa de judecata, s-ar oprii. Sigur, ai dreptate. Nu suntem niste animale proaste si atat, de cele mai multe ori.

Nu s-ar opri! Stie f bine ca fumatul il distruge, stie ca alcool-ul in exces il face praf, dar cu toate astea le consuma. Pai pe cati am intrebat eu au zis "si ce daca? Eu fumez". Scrie si pe pachete, se vede si la TV, pe net, majoritatea stiu ce efecte are fumatul.
Adica isi traiesc clipa oamenii am constatat, si ce o fi, o vedea apoi.
Si pana la urma daca moare ce? Moare si gata, dar pana atunci face ce doreste. Oricum moare odata, ce mai conteaza cand?!

Ai dreptate. Ce mai conteaza?

Pai chair asa, ce mai conteaza? Multi nu vor sa-si rateze prezentul pentru un viitor mai indepartat care nici nu stim cum va fi, depinde de om aici.
Daca era nemuritor si murea de la fumat, sa zicem ca ar fi zis ca ar conta, dar din moment ce oricum se duce, de aia nu prea ii pasa.
Bine, unii se opresc, altii nu.

Ok. Uite o idee din domeniul "ce mai conteaza". Cum ar fi sa avem cu totii cate un pistol plin cu gloante? Iar peste o luna sa ne zburam creierii, cu totii? Ce mai conteaza ce a facut inainte, dupa sau pe moment?

Si acum chiar si asa, si daca dispare ce? Nu poate sta globul fara noi pe pamant? Asa mai in gluma mai in serios. Am dispare si cu asta basta.

Atunci, daca-i intelegi semnificatia si mizeria, nu mai am argumente.

Oamenii in general vor sa se simta bine acum si aici, asta e mentalitatea, de aia nici nu ne intereseaza de poluare ca ne va ucide, mergem cu masini bara la bara, ne doare in bicepsi, cumparam telefoane peste 1-2 ani altele desi nu e cazul, deci productie mai mare inutila care polueaza, si asa mai departe.
Fumam pe rupte si ne distrugem dar nu conteaza, ce sa mai zic?

| OmumakecarnotcarOmu a răspuns:

De unde ai scos povestea?!

Nu conteaza... in Japonia, a fost executat unu' in urma cu 3-4 ani? nu mai tin minte.
A facut exact ceea ce predici tu, a omorat sau a,, eliberat,, 7 femei, de chinurile care le avuse, inclusiv un barbat.
a 8a victima, fratele unei dintre victime.
( Barbatii nu faceau parte din profil )
barbatul nu s-a voluntariat, insa a gasit dovezi ca ii omorise sora si prin urmare criminalul l-a omorat si pe acesta, cadavrul taiat in bucati si pastrat in locuinta ucigasului, langa celelalte cadavre, mai mult decat sigur, le consuma, nu mai stiu exact, daca practica canibalism.

Revenind la subiect: Chiar daca era cu consimtamant, acest tip de ucidere, consider eu, ceva abnormal si diabolic, prin urmare vei fi pedepsit si ucis. Nu exista leac pentru asemenea tulburari mintale si nici nu se poate gasi.
intai ai ajunge mai mult decat sigur, sa fii pietrit de public, dar nu asa de grav cat sa mori din cauza asta, ca la urma sa poti ajunge pe scaunul electric, sau ceva asemanator incat sa fie adecvata pedeapsa, nu de alta.

| Apokales explică (pentru OmumakecarnotcarOmu):

Este inspirata dintr-un caz real din Germania la inceput anilor 2000. De acolo am inventat eu.

Uite cazul: https://en.wikipedia.org/wiki/Armin_Meiwes

| PaulBarosanu a răspuns:

Edgy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,ar trebui sa fii pedepsit.

| IAR a răspuns (pentru Apokales):

Din curriozitate ce varsta ai?
Ce vrei sa afli de la oameni abordand acest subiect?

| Apokales explică (pentru IAR):

Sa vad unde se opreste libertatea si ce inseamna fericirea adevarata in perceptia unora.

| CiprianZisSpartanu a răspuns:

Marius du-te-n *** de dement nebun afurisit ce esti

| FantasyBoy a răspuns:

Din punct de vedere juridic nu exista consimtamant pentru asa ceva, cu sau fara acordul victimei(sanatoasa sau bolnava psihic), tortura si vatamarea corporala sunt pedepsite de Codul Penal. In cazul de fata, nu vei fi acuzat de omor calificat, ci de omor deosebit de grav, intre 15 si 25 de ani inchisoare. Exercitiul tau de judecata se numeste pervesitate intelectuala, fantezie devianta :-).

| SkateFunk a răspuns:

Eu unul ti-as da un premiu te-as felicita as da mana cu tine, nu pentru fapta ci mai degraba pentru modul de gandire asemanator cu al meu happy jos palaria