| AdrianPetru98 a întrebat:

Să zicem că voi putea intra la fără taxă la master (anul acesta după ce susțin licența), dar ideea este că eu am alte planuri și doresc să mă înscriu peste câțiva ani la master. Întrebarea este: se mai tine cont de media pe care am obținut-o la examenul de licență sau intru la taxă deoarece nu m-am înscris imediat după terminarea facultății?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu are importanta cand te inscrii la master, poti beneficia oricand de loc bugetat, daca indeplinesti conditia de a intra pe loc bugetat.
Conform art.142, alin.(6) si urm. din L.1/2011, a educatiei nationale, cu md. si compl. ulterioare, citez:
„(6) O persoană poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat.
  (6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de şcolarizare în cadrul unui program de studii universitare finanţate de la bugetul de stat are, în condiţiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiaşi ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituţia de învăţământ superior de stat organizează programul şi în acest mod;  
  b) în regim gratuit, cu finanţare de la bugetul de stat, în condiţiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care a beneficiat anterior cu finanţare de la bugetul de stat, integral sau parţial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanţare integrală de la buget.
  (6^2) Încasarea sumei reprezentând contravaloarea serviciilor de şcolarizare se realizează de către instituţia de învăţământ superior de stat care a asigurat şcolarizarea, aceasta având totodată dreptul de a stabili ca plata efectivă a sumei să se realizeze şi în tranşe/rate. Sumele încasate se fac venit la bugetul de stat.
  (6^3) Cu ocazia înmatriculării persoana prevăzută la alin. (6^1) prezintă dovada că a efectuat/efectuează plata prevăzută la alin. (6^2)."

5 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Depinde de master boss. La unele conteaza doar licenta. la altele se face media intrea nota aia si un examen, la altele doar nota de la examen conteaza. Aici trebuie sa te documentezi si sa vezi ce cerinte is la cel unde vrei tu sa intri. Si sa ti cont ca in cativa ani se pot schimba regulile.

| Frank51 a răspuns:

Nu are absolut nicio legătură, poți intra și după 40 de ani la master, contează condițiile de admitere din acel moment la acel master.

| AdrianPetru98 explică (pentru Frank51):

Am înțeles, mulțumesc!

| AdrianPetru98 explică (pentru Wr3nch):

Corect, regulile se mai pot schimba?

| Wr3nch a răspuns (pentru AdrianPetru98):

Depinde la ce reguli te referi. Locuri moca la master o sa fie mereu la universitati de stat, dar facultatea poate modifica criteriile de selectie daca vrea.