Bai sincer...ai o situatie foarte dificila...
pai eu zic sa mergi la politie sa le spui ce s-a intamplat si pleci din tara sau din oras si incepi o viata de la 0. ☺️
Eu zic să le povestești părinților tăi și să mergeți la poliție. Să arăți mesajele de amenințare și dacă tipul din spital nu depune plângere e okay dar ținând cont că te șantaja să îi bani și mai ai și o dovadă sau vreun martor după părerea mea balanță ar bătea în favoarea ta. Sper să ne ți la curent cu ce se întâmplă. Să auzim numai de bine.
In legatura cu bataia ai putea invoca legitima aparare, desi este foarte greu daca nu ai probe, respectiv martori care sa fi vazut situatia si sa declare ca ei te-au acostat si au inceput violentele.
Cu cel care te ameninta poti sa-i faci plangere penala pentru amenintare, bineinteles tot daca ai probe.
A fost legitima aparare, daca ai noroc ca acel prieten sa mai aibe mesajele doveditoare ca ei au vorbit sa te prinda pe strada, mergi la politie si spune adevarul. Cel mai important sa stie ca ei te asteptau acolo, stiau ca o sa treci pe acolo
Deocamdată nu a venit niciun polițist, și nu mă șantaja cu banii, se ruga de mine să-i dau suma... și după trăgeam de el să-mi de-a banii înapoi, pe care evident nu-i mai vedeam.
Și acel tip daca ma voi întâlni cu el pe stradă, și va fi agresiv, fug, și dau conversațiile la poliție
Alții spun legitimă apărare. Într-adevăr, primul tip te-a asaltat verbal, și s-ar putea să ai noroc să te scoți cu asta, dar din ce ai explicat, tu i-ai atacat primul pe ceilalți. Asta deja nu mai e apărare, deci probabil nu te vei scoate.
În legătură cu tipul care te-a amenințat, e independent de cazul de față și recomand să mergi la poliție urgent și să le spui de el. Amenințarea aia este ilegală.
Cum adică tot eu pățesc ceva? Având în vedere că sunt 3 indivizi pe 1, și ce pot păți mai exact?