Da, dar să te gândești că și un polițist are pe masă zeci de dosare de rezolvat. Unele sunt mult mai grave ca ale tale, și necesită rezolvare grabnică. În plus, cei ce te-au bătut, vor răspunde penal adică justiția îi va pedepsi, dacă va găsi că sunt vinovați de fapta lor. Dar din câte știu, acest proces numit proces penal, nu se ocupă și de recuperarea banilor pentru ochelarii tăi sparți. Așa că judecătorul te va sfătui să te constitui parte civilă și să îi dai în judecată pentru repararea acestei pagube separat. Alt proces, altă cheltuială din partea ta, ca doar apoi să îți poți recupera paguba. Așa că analizează, dacă ochelarii nu au costat mii de lei, dacă nu ți-e mai simplu să renunți la această complicație și să treci la pierderi.
Doar atat ai cerut? Ar trebuii sa primesti si bani pentru daune morale si respectivii sa faca si unpic de racoare (adica puscarie) + sa ceri sa nu mai aibe dreptul de a sta in apropierea ta la mai putin de 20 de metrii.
Pentru asta, da indivizii in judecata, si poti da si politia in judecata pentru ca nu au facut nimic.
In cazul expus intereseaza-te la politie in ce stadiu se afla urmarirea penala a celui vinovat. Daca n-au facut nimic pentru rezolvare poti reclama la seful politiei si la Parchetul de pe langa judecatorie, pentru tergiversarea urmaririi penale si poate vor rezova problema.
Ar fi fost bine sa vorbesti cu cel vinovat sa-ti plateasca ochelarii si o oarecare suma pentru daune morale si sa-ti retragi plangerea, o poti face si acum, altfel recuperai mai repede paguba.
In final o sa-ti recuperezi paguba, dar nu se stie cand.
Treaba asta cu sa ceri sa nu mai aibe dreptul de a sta in apropierea ta la mai putin de 20 de metrii dureaza decat 6 luni, dupa aia iar se mai prelungeste, dar nu se poate la nesfarsit
Multumesc pentru raspunsuri.Mi-a fost spus ca pot cere si daune morale dar e suficient sa-mi recuperez banii pe ochelari.In decursul acestor 10 luni am sunat de 4 ori la sectie si au dat declaratii atat martorii de partea mea cat si agresorii( asta a fost prin mai). Dupa asta am mai sunat odata si mi s-a spus ca o sa fiu chemat sa identific agresorii, dar nu s-a mai auzit nimic.
Ochelarii au costat 3000 de lei, dar chiar si asa ma gandesc sa o las balta.Mai simplu e evitarea conflictului decat rezolvarea.
La 3000 de lei, să nu o lași baltă, căci ei trebuie să fie pedepsiți și cu asta. Dar complicația va fi poate următoare. Justiția îi obligă. iar ei tot nu plătesc. Atunci executor judecătoresc, altă procedură, altă complicație.
Doar daca apelezi la un avocat. Poti cere mult mai mult + toate cheltuielile si avand atat de multe dovezi castigi sigur