Depinde in ce a constat altercatia. Eventual poti fi acuzat de lovire sau alte violente (art.180 Cod penal). Respectivul putea sa faca plangerea prealabila in termen de 2 luni de la altercatie, asa ca este in termen. De altfel cred ca a facut-o la cateva zile si numai acum i-a venit randul sa fie cercetata. Numai bine!
Pai nu stiu cat s-ar putea baza pe declaratia mea ca nu imi mai amintesc toate detaliile, asa in mare.
Tu esti faptasul, asa ca poti sa expui altercatia din punctul tau de vedere si in favoarea ta, nu esti obligat sa recunosti ce a spus reclamantul in plangerea penala. El trebuie sa dovedeasca ca lucrurile s-au intamplat asa cum a scris in plangerea penala, aducand martori in acest sens. Te-au chemat pentru a auzi si versiunea ta, este obligatorie ascultarea si a faptasului, daca acesta vrea sa dea explicatii. Parerea mea este sa consulti un avocat, acesta te va putea sfatui cum sa te comporti la audiere.
Inca un lucru, el este minor, poate influenta cu ceva in orice fel asta?
In principiu nu are de ce sa influenteze. Totusi, daca esti mai varstnic decat el, se poate concluziona ca tu ai inceput altercatia.