| NunuNini a întrebat:

Salut!
Acum, de cand cu facturile astea enorme, imi pun o intrebare.
E stiut ca cei care lucreaza la diferite firme de extractie/transport/etc gaz, nu platesc gazul consumat. Intrebarea: daca cel care lucreaza la gaz moare, sotul supravietuitor mai beneficiaza de aceasta facilitate?
Am o familie in vecini, el e pe moarte iar femeia nu a lucrat niciodata. Asa ca, isi pune serios intrebarea asta.

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu cred. Se sistează totul. La fel si in cazul persoanelor cu handicap grav sau accentuat, familia cu care locuieste beneficiaza datorita acestuia, de multe facilitati, costuri care sunt suportate din bugetul de stat (de ex, sunt scutiti de la plata impozitului pe venit etc)
Dacă cel care sufera de handicap va deceda, familia lui va fi obligata sa reia normal taxele catre stat.
Trebuia sa postezi la categoria Legislatie, nu la Informatii Utilitare, căci ai fi primit, probabil, un raspuns de la cineva specializat in legi.

| NunuNini explică (pentru floresdemayo):

Asta nu e lege data de Guvern. E la latitudinea firmelor. Cel putin asa stiu eu.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru NunuNini):

La cât de mari sunt costurile la facturile de gaz și energie, chiar crezi că firma va sprijini in continuare familia, dacă s-ar intampla ca angajatul lor să decedeze?! Fii realist!
De ce nu suni la firma respectivă și-i intrebi?
Ai să descoperi că am avut dreptate.

Cine ți-ar mai da azi, ceva gratuit, dacă nu ar fi lege?!winking

Nu stiu. De aia intreb.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru NunuNini):

Înțeleg. Mai bine să vadă dacă se încadrează aici, pentru a putea beneficia de pensie de urmaș:
https://www.cnpp.ro/pensia-de-urmas

Multumesc.