| Gigelnebunu231 a întrebat:

Salut, acum te poți înscrie la școala de șoferi când faci vârstă de 17 ani că așa am înțeles de undeva și nu sunt așa sigur?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde de categoria pe care vrei s-o obtii, pentru orice categorie poti incepe scoala de conducere cu maximum 3 luni inainte de implinirea varstei minime prevazute pentru categoria respectiva.
Daca este vorba de categoria B atunci, de regula, poti incepe la 17 ani si 9 luni, cu o exceptie: cei care fac scoli auto pot incepe de la 17 ani.
In acest sens sunt prevederile art.29, alin.4 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4) Pot efectua cursurile practice de învăţare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice şi persoanele care nu au încă vârsta minima prevăzută de prezentul regulament pentru categoria sau subcategoria din care face parte vehiculul respectiv, dar nu cu mai mult de 3 luni înainte de împlinirea acesteia sau, dacă urmează cursurile unei instituţii de învăţământ preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an înainte de împlinirea vârstei."

| Violleta2022 a răspuns:

Da, poti incepe scoala de soferi la 17 ani si 9 luni, adica cu maxim 3 luni inainte de a implinii 18 ani.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca vb de categ B atunci te poți înscrie la școala la 17 ani și 9 luni

| Gigelnebunu231 explică (pentru Ioandelasal):

Eu auzisem că de la 17 ani fix te poți înscrie că au băgat nu știu ce lege

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Gigelnebunu231):

Nu este adevarat pentru toti, asa cum ti-am spus in primul raspuns si cum prevede Regulamentul in forma de acum. Probabil ca ai auzit de cei care urmeaza cursurile de invatamant auto.