| Robotzzzi a întrebat:

Salut.Am 20 ani si as dori sa fac categoria BE pentru permisul de conducere se poate? Si mai exact care sunt pasi care trebuie sa-i urmez si pretul?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate, dar numai daca detii deja categoria B, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
""Art. 24^1. - (1) Permisele de conducere se eliberează după cum urmează:
b) pentru categoriile BE, C1E, CE, D1E şi DE - conducătorilor auto care deţin permis de conducere pentru categoriile B, C1, C, D1, respectiv D şi care au promovat examenul corespunzător categoriei solicitate."
Daca detii categoria B va trebui sa faci scoala de conducere pentru categoria BE si apoi sa sustii examinarea teoretica si practica pentru aceasta categoria.
Daca nu ai categoria B va trebui s-o obtii pe aceasta prima data.

| Robotzzzi explică (pentru Ioandelasal):

Desigur detin permis categoria B de 2 ani.Eu am intrebat pasi si pretul care ar fi pentru categoria BE tu ai raspuns cu totul altceva.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Robotzzzi):

Se pare ca nu mi-ai citit atent raspunsul, ti-am spus pasii, respectiv faci scoala de conducere pentru categoria BE si apoi sustii examinarea.
Cat despre pret acesta nu este fix, este diferit de la o scoala de conducere la alta, asa ca il gasesti pe site-ul scolii de conducere care pregateste pentru BE si pe care vrei s-o urmezi. De altfel ar trebui sa stii asta, spui ca ai categoria B.