| Ionmihail1 a întrebat:

Salut, am avut permisul suspendat o data anul acesta si acum recent mi l-a suspendat iar.
Mi-a scris 3 luni pe foaie.
E posibil să-mi bage 1 luna in plus?
Nu am dat redobândire la nici unul.
De unde sa aflu pe care luni îl am suspendat?
Mulțumesc!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu ti-au suspendat permisul ci dreptul de a conduce, asa ca permisul ti-a fost retinut pana la expirarea perioadei de suspendare.
Si perioada de suspendare a dreptului de a conduce nu este pe luni ci pe zile, asa ca este pe 90 de zile si incepe cu ziua urmatoare retinerii sau predarii permisului sau dfata predarii ori expirarii dovezii cu drept de circulatie, daca ti-au dat asemenea dovada.
Daca pana la a doua suspendare nu au trecut mai mult de 6 luni de la restituirea permisului atunci la suspedarea a doua se mai adauga inca 30 de zile, conform art.103, alin.(2) din OUG nr.195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(2) În cazul în care conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai săvârşeşte, într-un interval de şase luni de la data restituirii permisului de conducere, o nouă faptă prevăzută la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin (4), perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârşirea faptei se majorează de drept cu încă 30 de zile. Perioada de suspendare majorată se comunică în termen de 15 zile de la data aplicării sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce."

| Ionmihail1 explică (pentru Ioandelasal):

Ați spus că tongueerioada de suspendare majorată se comunică în termen de 15 zile de la data aplicării sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce." Deci cui' de comunica că eu nu am primit nici o înștiințare...

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Ionmihail1):

N-am spus eu, o spune Codul rutier, eu doar ti-am citat prevederea.
Si comunicarea se face celui care a savarsit contraventie, respectiv tie, ca doar n-o s-o comunice unuia strain de fapta.
Si daca ai fi citit cu atentie prevederea citata de mine ai fi observat ca nu se majoreaza pentru toate contraventiile ci numai pentru cele indicate, asa ca vezi daca in procesul-verbal de contraventie este o asemenea contraventie, in acesta este indicata incadrarea juridica a incalcarii comise de tine.