| Paşcu_Andrei_1999 a întrebat:

Salut. Am cumpărat recent o mașină, iar proprietarul mă amână cu fiscalul cu pretextul că se judecă cu primăria lui. Asigurarea îmi expiră în 20 de zile. Contractul de vânzare-cumpărare îl am, dar nu e ștampilat de primăria lui și n-am fiscal. Pot să-mi fac asigurare auto dacă nu am fiscul? Mulțumesc!

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Poti. Dar probabil nu vei vedea niciun act de la el iar după 90 zile nu mai poți circula cu mașina. Te a fraierit

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu exista. Niciodata sa nu cumperi de acum in colo vreo masina fara certificatul fiscal. Fara acel act, e ca si cum nu ai masina.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In prezent nu mai este nevoie de certificatul de atestare fiscala, a fost inlocuit, inca de anul trecut, cu dovada inregistrarii masinii la organul fiscal (compartimentul de impozite si taxe de la primarie) de la domiciliul tau si apoi, dupa ce ai ITP si asigurare RCA poti face transcrierea masinii (inmatricularea) pe tine.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Ioandelasal):

Intr-adevar fiscalul nu mai exista, dar inregistrarea la compartimentul de taxe si impozite si face doar daca contractul este vizat de catre vanzator la departamentul lui de taxe si impozite ceea ce tine loc de vechiul fiscal.

Bula
| Bula a răspuns:

Cere-i vanzatorului numarul dosarului de judecata si verifica-l (prin site-ul Ministerului Justitiei: just.ro