Nu spui ce ai furat, pedepsele sunt diferite pentru situatii diferite, conform Codului penal, citez:
"ART.229. Furtul calificat
(1) Furtul săvârşit în următoarele împrejurări:
a) într-un mijloc de transport în comun;
b) în timpul nopţii;
c) de o persoană mascată, deghizată sau travestită;
d) prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase;
e) prin scoaterea din funcţiune a sistemului de alarmă ori de supraveghere, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Dacă furtul a fost săvârşit în următoarele împrejurări:
a) asupra unui bun care face parte din patrimoniul cultural;
b) prin violare de domiciliu sau sediu profesional;
c) de o persoană având asupra sa o armă, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
(3) Furtul privind următoarele categorii de bunuri:
a) ţiţei, gazolină, condensat, etan lichid, benzină, motorină, alte produse petroliere sau gaze naturale din conducte, depozite, cisterne ori vagoane-cisternă;
b) componente ale sistemelor de irigaţii;
c) componente ale reţelelor electrice;
d) un dispozitiv ori un sistem de semnalizare, alarmare ori alertare în caz de incendiu sau alte situaţii de urgenţă publică;
e) un mijloc de transport sau orice alt mijloc de intervenţie la incendiu, la accidente de cale ferată, rutiere, navale sau aeriene ori în caz de dezastru;
f) instalaţii de siguranţă şi dirijare a traficului feroviar, rutier, naval, aerian şi componente ale acestora, precum şi componente ale mijloacelor de transport aferente;
g) bunuri prin însuşirea cărora se pune în pericol siguranţa traficului şi a persoanelor pe drumurile publice;
h) cabluri, linii, echipamente şi instalaţii de telecomunicaţii, radiocomunicaţii, precum şi componente de comunicaţii, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani."
De altfel, minor fiind, impotriva ta se poate lua o masura educativa privativa sau neprivativa de libertate, citez:
"ART.113.Limitele răspunderii penale
(1) Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.
(2) Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.
(3) Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.
ART.114.Consecinţele răspunderii penale
(1) Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
(2) Faţă de minorul prevăzut în alin. (1) se poate lua o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:
a) dacă a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat;
b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.
ART.115. Măsurile educative
(1) Măsurile educative sunt neprivative de libertate sau privative de libertate.
1. Măsurile educative neprivative de libertate sunt:
a) stagiul de formare civică;
b) supravegherea;
c) consemnarea la sfârşit de săptămână;
d) asistarea zilnică.
2. Măsurile educative privative de libertate sunt:
a) internarea într-un centru educativ;
b) internarea într-un centru de detenţie.
(2) Alegerea măsurii educative care urmează să fie luată faţă de minor se face, în condiţiile art. 114, potrivit criteriilor prevăzute în art. 74. "
Sunt de parere ca, avand in vedere valoarea mica, se va renunta la urmarirea penala. In cel mai rau caz se va aplica o masura educativa neprivativa de libertate.
Daca va fi aplicata o masura educativa aceasta va fi radiata din cazierul judiciar dupa trecerea unui an de la executare.
Contează și ce-ai incercat să furi, Este o diferență intre hrană și alcool.
Ce a fost?
Daca nu mai faci asta niciodata, in minim 6 ani din ce am inteles, nu ar trebui sa mai apari in cazier ( nu stiu sigur 100% ). Oricum chiar daca ar fi sa ramana acolo, cand o sa ai 25-30 de ani, nu o sa mai conteze fapta de atunci, pentru ca toata lumea stie ca la adolescenta faci cele mai idioate lucruri din viata si se trece cu vederea
Cum nu stim ce ai furat, cand ai furat zi sau noapte, de unde ai furat (propietate privata, magazin, casa omului) si daca aveai asupra ta arme albe, NU putem sa-ti spunem care este pedeapsa.
Legea actualizata este aici:
Art 229 Furtul calificat | Codul Penal
Parte integrantă din Lege 286/2009
https://lege5.ro/......odul-penal
Chiar atat de convins esti ca la adolescenta faci chestii fucked up? Eu nu am furat, batut pe nimeni, drogat etc
Fucked up poate sa insemne si alte actiuni pe care le-ai considera acum tampite, atunci cand le-ai facut la adolescenta. Nu e obligatoriu sa insemne ca ai facut ilegalitati.
Trezeste-te si nu mai face prostii de-astea toata viata ta. Ti se pare ca merita sa faci puscarie pentru alea trei lulele ce oi fi vrut sa furi?
De-abia incepe viata ta in societate si nu stii ce iti rezerva si in ce situatii te pune. Nu te uita ca unii fura si scapa, multi altii nu au nici indemanarea, nici relatiile, nici norocul lor si ajung la inchisoare pentru te miri ce.
Am încercat sa fur doua tricouri dintr un magazin de îmbrăcăminte.
Era noapte si eram in mall si am incercat sa sustrag doua tricouri.
Deci n-ai furat, a fost doar o tentativa.
Parerea mea este ca se va renunta la urmarirea penala, avand in vedere faptul ca a fost doar tentativa, valoarea mica si magazinul nu a fost pagubit.