Certificarea ISO se obține de la organisme de certificare recunoscute, în urma efectuării unui audit al activității pe care vrei s-o certifici.
Se auditează / certifică numai calitatea produselor / serviciilor pe care le oferi, nu contează prin ce mijloace (cu condiția ca acestea să fie totuși documentate și să existe înregistrări permanente care să ateste controlul calității producției pe tot lanțul acesteia).
Mai multe amănunte, de exemplu, aici:
www.consultanta-certificare.ro/faq/presupune-procesul-certificare-iso.html
Tu vei avea musai nevoie de trei certificări: pe ISO 9001, ISO 14001 și ISO 22000.
Problema nu e că nu ai putea produce liniștit și fără aceste certificări, dar dacă la un moment dat vei dori să vinzi produse cuiva care e la rândul său certificat, acela va trebui să vină să-ți auditeze el periodic afacerea, ca să poată certifica celor cărora le vinde el mai departe ce servicii sau produse oferă pe baza celor ce-i vinzi tu, că acestea sunt produse / servicii de calitate. Și sigur că n-o să-i convină; dacă ești certificat oficial, nu mai are nevoie de asta.
O sa fie foarte greu sa obtin aceasta autorizatie, o sa ma duc la DSV-ul nostru din Ialomita si am sa ma interesez mai bine cam tot ce trebuie ai despre ce este vorba mai exact, Cerințe, obligați, etc. Etc.
Gheroghe întreabă:
mihail2003 întreabă:
20002013 întreabă:
Atcose77 întreabă: