Nu se poate, deoarece nu a expirat termenul de 3 ani prevazut de Regulament la art.221, lit.c), citez:
"ART.221.(1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
c) in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie." Craciun Fericit!
Si daca as face contestatie? sa zicem ca aman decizia pana se inplinesc 2ani de cand mi-a fost retinut permisul asa as putea?
Si daca as incerca sa fac contestatie sa aman pana se fac 2 ani de la prima suspendare?
Poate ar fi bine sa te mai gandesti daca, intr-adevar, merita sa te agiti. Din cate spui, esti un pericol motorizat (cea mai naspa categorie de pericole); nu respecti niciun fel de reguli, n-ai nici macar instinct de conservare. Poate ca, cel mai sigur pentru tine si pentru ceilalti ar fi sa stai pe locul din dreapta.
Si ce o sa obtii prin contestatie? Si cum ti-am spus termenul este de 3 ani de la data cand ai mai beneficiat de reducere prin sustinerea examenului(vezi lit.c).
Nu cred ca e cum spui tu ardnaxur nu sunt un pericol public doar o persoana cu foarte mult ghinion de doua ori am gresit si de atatea ori m-a prins. Dar in fine fiecare are dreptul la opinie.
Ioan eu din cate am mai aflat perioada e de 2ani nu de 3ani ori nu e buna sursa dar stii din ce an e acea legisltie de unde mi-ai dat fragmentul? Ca poate e mai veche. Si daca e mi veche si e cum spun eu ce zici as avea vreo sansa sa stau doar 30 zile? Multumesc anticipat.
Prevederea este din Regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002(Codul Rutier), aprobat prin HG 1391/2006, cu modificarile si completarile ulterioare si este in vigoare acum. Exista si termenul de 2 ani, prevazut la lit.d), dar acesta este aplicabil doar daca nu ai mai avut reducere la suspendare.
Asta este de acum daca am fost prost. Oricum multumesc de ajutor.
AndrewTate7789 întreabă: