Întrebare recomandată | jagaaaa a întrebat:

Salut - Am nevoie de ajutor urgent,va rooog.
Vreau sa plec in Spania si trebuie sa imi reinoiesc certificatul de nastere neaparat, si nu stiu cat va dura acest lucru.
Stie cineva daca pot sa fac acest lucru intr-o singura zii?
Si vreau sa stiu si care sunt procedurile pentru schimbarea acestui act?
Ms mult, astept sfaturile voastre.
Ps- Scuze de categorie big grin

6 răspunsuri:
| MayanMistica a răspuns:

Mergi la primaria de care apartii si cere un certificate de nastere nou.Nu uita sa-l apostilezi pentru ca in tarile europene se cere obligatoriu apostilarea actelor.

| jagaaaa explică (pentru MayanMistica):

Si cam cat dureaza sa imi schimb certificatul, asta ma intereseaza cel mai mult.

| MayanMistica a răspuns (pentru jagaaaa):

Pai daca stai aici sa afli raspunsul nu vei rezolva nimic. Mergi maine dimineata la primarie si cere un nou certificate de nastere.Dar de ce ai nevoie de unul nou? Cel vechi e tip modelul de pe timpul lui Ceausescu sau l-ai pierdut cel de dinainte?

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

NU la "Dragoste si Sex"!

NU mai posta aiurea la alte categorii, doar pe motivul că ar fi mai vizualizate ( sau alte motive ), deoarece ÎNCALCI Regulamentul TPU şi ţi se poate SUSPENDA contul!

Pentru alte detalii despre "regulile" de pe acest site CITEŞTE Regulamentul şi "Întrebări Frecvente" la linkul :
http://www.tpu.ro/termeni-si-conditii
http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente

Toate cele bune.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Certificatul de nastere nu se schimba, asa cum preschimbi cartea de identitate.
Se poate cere un duplicat al certificatului de nastere doar daca certificatul l-ai pierdut, ti-a fost furat sau s-a distrus.
Duplicatul se elibereaza de Starea civila de la primaria unde ti-a fost inregistrata nasterea, costa cca 100 lei si, de regula, se elibereaza in aceeasi zi in care l-ai cerut. Trebuie sa mergi cu actul de identitate si sa completezi si semnezi o cerere tip.

| MayanMistica a răspuns (pentru Ioandelasal):

Certificatul de nastere se schimba fara nicio intrebare daca este tip vechi.Se stie ca in strainatate se cere tipul international.