Raspunsul este in functie de ce fel de contraventie este vorba si daca agentul constatator poate sa si aplice contraventia. Uneori primesti procesul verbal de contraventie pe loc, alteori iti este trimis prin posta. Numai bine!
Asta in unele cazuri.Pentru depasirea vitezei poti primi si acasa. Poza+amenda.
Poti sa primesti o amenda cu sau fara semnatura ta, cerandu-ti sau nu datele personale (de fapt un act de identitate), primind un exemplar al procesului verbal pe loc sau ulterior prin posta.
Pentru viteza nu primesti nici o poza acasa, proprietarul masinii primeste o scrisoare de la rutiera prin care i se solicita sa completeze si sa transmita un formular prin care declara cine a fost la volan la data savarsirii contraventiei. In baza acelui formular se emite un proces verbal, insa adesea datele transmise apartin unei persoane dintr-o tara din afara UE, daca intelegi ce vreau sa spun.
Nu era vorba de ceva grav si oricum a fost demult. A fost vorba ca m-a prins pe mine si pe un prieten un gardian intr-un parc doar pentru o petarda cu o zi inainte de revelion ca stiti ca acum e voie numa in ziua de revelion si culmea era noaptea tarziu cand nu mai erau nici cainii in parc. Vroia sa ne dea 500 ron amenda la fiecare si mai la urma a zis "ma ce sa ma fac eu cu voi...hai duceti-va acasa".si din aceasta cauza eram confuz dar pana la urma n-am luat amenda XD. PS:Nu am luat niciodata amenda si din aceasta cauza eram si mai confuz ca nu stiam care e procedura. Oricum, multumesc pentru raspunsuri.
FreddieM întreabă: