| Ottakringer a întrebat:


Am o intrebare. Daca o persoana are permisul suspendat 3 luni si dupa 2 luni se hotaraste sa faca redobandirea de 13 din 15 permisul cand il poate ridica?
Dupa ce mai trece o luna sau il poate ridica pe loc?
Din cate stiu poti da din prima chiar cum l-au suspendat dar o luna tot trebuie sa stai ca un fel de pedeapsa. dar daca au trecut 2 luni?

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Examenul il poti da dupa ce iti expira dovada de 15 zile si daca au trecut cele 30 zile il iei inapoi

| Ottakringer explică (pentru suntserios):

Deci au trecut 2 luni de cand i l-au luat. Daca da examenul ala il poate avea pe loc? Au trecut si alea 15 zile de dovata + 2 luni de la sine. A fost plecat si a venit acum. In alta parte nu stiu unde sa ma interesez..pe net nu e nimic concret.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca indeplineste toate conditiile si reuseste la examen primeste permisul imediat dupa examen.
Conform Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, citez:
"ART. 221.(1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
c) in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.
(4) Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie consta în completarea unui test-grila, ce conţine 15 întrebări din legislaţia rutieră. Este declarată "promovată" persoana care a formulat răspunsul corect la cel puţin 13 întrebări.
  (5) Contravenientul este obligat să susţină examenul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, în perioadă executării sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, în zilele stabilite, săptămânal, la nivelul serviciului poliţiei rutiere."

| Ottakringer explică (pentru Ioandelasal):

Asta am gasit si eu! Multumesc oricum.