| Musafuka21 a întrebat:

Salut, am o intrebare legata de sensurile giratorii cu mai multe iesiri, mai precis 5 iesiri sa zicem ca sunt 2 iesiri spre dreapta si 3 spre stanga, si eu vin de pe o strada cu 2 benzi de circulatie eu ce banda trebuie sa ocup pentru a iesi pe a 2 a iesire fiind la dreapta, instructorul mi-a zis ca indiferent de pozitia iesirii mereu iesirea 2 e considerata inainte dar eu pot intra pe banda 2 si sa ies la dreapta pe iesirea nr 2? Sau merge schema ceasului, toate iesirile de pe partea dreapta folosesc b1 si cele din stanga plus ce a din fata banda 2?

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

E complicat sa zici ca sunt iesi pe stanga si pe dreapta... exista iesiri si atat.
Daca strada pe care intri are si ea doua benzi atunci poti isi de pe banda 2, bineinteles atat timp ca dai prioritate celor de pe banda 1 care nu ies.

Intotdeauna insa mai sigur e mereu sa iesi de pe prima banda

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Benzile sunt numerotate incepand cu marginea din dreapta drumului spre axul drumului. In exemplul tau sunt 2 benzi, banda 1 este cea din dreapta, banda 2 e langa axul drumului.

Pt primele 2 iesiri te poti incadra pe oricare dintre primele 2 benzi.

Daca te incadrezi pe banda 1 (cea din dreapta): Treci de prima iesire si apoi iesi elegant la a doua, pastrand banda 1 (cea din dreapta). Problema e ca nu vei permite sa iasa cei care intra pe prima la dreapta. In orice caz, tu ai prioritate si ei te vor astepta.
Daca te incadrezi pe banda 2, vei taia calea celor care tocmai au intrat pe intrarea din dreapta.

Am vazut intersectii mai complicate, cu mai multe benzi de circulatie iar regula e simpla: te incadrezi pe banda cu acelasi nr al iesirii.
A 2-a iesire, te incadrezi pe banda a 2-a.
A 3-a iesire, te incadrezi pe banda a 3-a.
Ultima iesire: te incadrezi pe ultima banda.

Aceeasi regula si in intersectii, dar multi soferi din Ro nu o aplica si astfel taie calea altora, provocand accidente sau ambuteiaje.

https://www.scoalarutiera.ro/......-giratoriu