| Pela112 a întrebat:

Salut, am o mica intrebare, trebuie sa merg ca si martor la politie pentru o bataie [s-a luat un baiat de un prieten si s-au batut] iar eu am fost prezent.

iar acum ideea e: Eu m-am mutat din tara asta, nu mai traiesc aici, nu au ce sa mai faca din pacate, cum nu am incredere in politia romana, am si avocat pregatit care ma asigurat ca nu mai pot sa faca nimic find in UK, alte legi etc, si nefiind un caz super grav nah, e in regula.

Totusi, cum as putea sa le dau marturia oare prin telefon se poate? daca tot am mers acolo cand eram in Romania sa nu fie degeaba, daca nu, asta este banuiesc, nu o sa mai fiu martor.

Multumesc!

6 răspunsuri:
| NGheorghe a răspuns:

Dacă poți atunci ii informezi ca esti plecat din țara. Restul rămâne de văzut.

| Pela112 explică (pentru NGheorghe):

Da exact, asta urmeaza sa le dau un telefon, eventual intreb daca se poate prin telefon sa dau o declaratie daca nu, totusi o sa folosesc termenul ca m-am mutat in UK din moment ce nu plec doar asa si revin peste un timp, sper sa se poata si prin telefon daca nu adios din pacate.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti sa vorbesti prin telefon cu politia si sa le expui situatia.
Declaratia telefonica nu este valabila in instanta. In schimb poate fi data prin comisie rogatorie, ceea ce este greoi si dureaza sau prin declaratia autentificata de un notar public sau de o reprezentanta diplomatica (Ambasada ori Consulat) a Romaniei in Marea Britanie.

| Pela112 explică (pentru Ioandelasal):

Prin telefon as prefera, prea multa complicare cu restul optiunilor din pacate laughing asta era si problema ca acum am scapat nu ma mai complic dar am vrut sa ajut "cum pot" totusi daca tot am mers cu el la sectie cand s-a intamplat. Oricum persoana respectiva care a depus plangere vrea doar niste scuze de la inculpat nu vrea instanta.

| UsualBoy a răspuns:

Instanta, va solicita Ministerului Justitiei să efectueze procedura de citare, cu condiția cunoașterii domiciliul exact al martorului. Fără date concrete, privind cunoașterea domiciliului, instanța va constata imposibilitatea audierii acestuia...cred că ai înțeles ce am vrut să-ți "invederez"

| Pela112 explică (pentru UsualBoy):

Dada, multumesc, e in regula atunci!