| GeorgeGabriel20001 a întrebat:

Salut. Am primit acasă un plic de judecătorie despre o faptă petrecuta acum 2 ani.(este vorba de niste petarde, situația incheindu-se atunci relativ repede, fara amenda).In plic am găsit renunțarea la urmărirea penala și cheltuieli judiciare de 350 lei, care trebuie plătite în 15 zile. Acești 350 lei practic este că o amendă, nu? Și trebuie plătită la primăria din localitatea mea? Plătesc jumătate din aceasta sumă dacă o plătesc în acest termen de 15 zile? Ce se întâmplă dacă nu o plătesc în timp? (Probabil am pus câteva întrebări fără sens sau imbecile pentru voi, dar na, n-am mai pățit și vrea să fiu pus la punct cu toate). Aștept un răspuns. Mulțumesc

15 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Cheltuielile judiciare se plătesc integral

| raMLesS a răspuns:

Pai asa functioneaza treaba la noi, primesti amenzi si ti se raspunde la sesizari dupa ani si ani... Fi-mi-ar scarba de ea de tara.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Daca nu platesti exista executare silita poprire pe salariu si se ajunge pana acolo incit vine executorul cu politia acasa la tine si i ti ia bunuri in valoare de suma datorata, televizor, calculatorul si ce considera ei ca acopera suma, deci mai bine imprumuta te de bani 350 lei de undeva si plateste ca dai de belele mari, te a mincat n fund sa te joci cu petarde?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Daca nu o platesti in timp se vor pune penalizari si vei ajunge sa pltesti mult mai multi bani decat ai acum de dat.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cheltuielile judiciare nu sunt amenzi contraventionale, sunt cele facute cu urmarirea penala, asa ca trebuie platite integral. Daca nu le platesti se va ajunge la executare silita si la suma cheltuielilor judiciare se vor adauga si cheltuielile cu executarea.

| GeorgeGabriel20001 explică (pentru Ioandelasal):

Ok,am înțeles.Trebuie sa plătesc la primărie din localitatea mea? Sau la judecătorie?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru GeorgeGabriel20001):

Se platesc la unitatile subordonate ANAF, cred ca si la Trezorerie.

| Osneros a răspuns (pentru Ioandelasal):

De ce le plătește suspectul? N-a cerut el să fie urmărit penal. Mi se părea cinstit să le plătească dacă era condamnat, nu la renunțarea la urmărirea penală.

| DaniTDCI a răspuns:

Daca in plicul respectiv scrie "Ordonanta de renuntare la urmarirea penala" si data la care trebuie sa te prezinti, atunci trebuie sa mergi neaparat impreuna cu dovada platii cheltuielilor de judecata.
In schimb, daca iti scrie doar "renuntare la urmarirea penala" atunci mergi frumos la ghiseu, platesti cheltuiala de judecata iar apoi acea chitanta trebuie sa o depui la parchet.
Atentie la plata cheltuielii de judecata, deoarece nu e o amenda incat sa o poti plati jumatate, trebuie sa platesti exact 350 lei in termenul impus.
Normal daca scapai asa cu renuntare direct fara ordonanta unui procuror, atunci in acel plic trebuia sa ai si solutionarea cazului, respectiv confirmarea judecatorului de renuntare la urmarirea penala. Mult succes.

| DaniTDCI a răspuns (pentru Osneros):

Spune asta in fata judecatorului, cheltuielile de judecata trebuie platite cu prioritate, indiferent daca a fost vina ta sau nu.

| DaniTDCI a răspuns (pentru GeorgeGabriel20001):

Ai grija unde platesti, eu am platit la primaria orasului de care fac parte si nu a fost ok, a trebuit sa platesc iar la trezoreria judecatoriei.

| GeorgeGabriel20001 explică (pentru DaniTDCI):

Scrie că pot platii la trezoreria de domiciliu. Asta înseamnă la primărie, nu?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Osneros):

Renuntarea la urmarirea penala nu inseamna ca suspectul nu a fost vinovat, inseamna ca fapta a fost de mica importanta si ca nu se justifica trimiterea in judecata.

| DaniTDCI a răspuns (pentru GeorgeGabriel20001):

Teoretic da, dar si eu tot la primarie am platit si nu a fost ok