Nu, in perioada de proba nu se desface cm disciplinar pentru absente de la locul de munca deoarece poti pleca fara preaviz in orice moment.
Art 31 alin 3 Codul Muncii subliniază faptul că atât pe durata, cât și la finalul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta printr-o notificare scrisă, la inițiativa oricăreia dintre părți, fără a se respecta termenul de preaviz. Decizia de încetare a contractului nu trebuie motivată.
Gasesti pe net exemple pentru redactare a acestei notificări.
O scrii, faci poza si trimiti pe email sau/si WhatsApp, pana ajungi cu ea fizic.
Este doar o notificare, nu demisie in adevaratul sens al cuvântului, nu i cine stie ce document important.
Trebuie să îi primești! Ei sunt obligați să îți dea banii pe cat ai lucrat
1.In situatia expusa salariul se calculeaza la orele lucrate, inmultind orele lucrate cu salariul orar prevazut in contract sau calculat impartind salariul lunar la numarul de zile lucratoare.
Poti sa-l calculezi singur si sa-l compari cu cel calculat de angajator.
2.Este obligatoriu sa-ti plateasca orele lucrate in aceasta luna.
Ai gresit ca nu ai depus demisia in scris si nu te-ai prezentat la munca, pot sa te sanctioneze cu desfacerea disciplinara a contractului de munca pe motiv de absente nemotivate.
Salarul partial NU se calculeaza pe zile calendaristice (31), ci pe zile lucratoare (sau ore de lucru), dintr-o luna.
Astfel, media orelor lucratoare este de 164.5 ore /luna.
Daca ai plecat de la munca fara demisie, atunci dupa 3 zile lucratoare firma iti poate desface contractul de munca, indisciplinar (ceea ce va fi o referinta proasta pentru tine).
Totusi, firma va trebui sa-ti faca lichidarea, cand ti se calculeaza salarul brut lucrat pana la plecare + banii de concediu la care esti indrepatit dupa lunile lucrate. Din suma rezultata se scade impozitul, CAS si CASS, valoarea inventarului ne-returnat si alte eventuale pretentii (de paguba) din partea firmei.
Ce ramane (daca ramane) din bani, le vei putea ridica de la caseria firmei, luna urmatoare lichidarii.
Nu mi-a dat foaie, nu cred că a vrut, ca și cum să vin eu cu ea de acasă gata scrisă. E normal? Trebuie să îmi dea ei, cred.
Cu alte cuvinte, e ilegal cum calculează.
Nu mi-a dat foaie, nu cred că a vrut, ca și cum să vin eu cu ea de acasă gata scrisă... de asta am fost deranjat. E normal?
Nu trebuia sa iti dea nimic, scriai cererea o depuneai si gata
Nu mi-a dat foaie, nu cred că a vrut, a dat de înțeles să vin eu cu ea de gata scrisă. E normal? Trebuie să îmi dea ei, nu? Cu alte cuvinte, eu ce fac acum? Merg mâine cu ea scrisă de mână de acasă?!
Unde și care să o scriu? Merg să cumpăr foi să scriu acasă? La fostul loc de muncă am primit acolo cerere gata făcută numai să treci numele și semnătura
E troll intrebarea asta?
Deci tu daca te angajezi in data de 31 a lunii si-ti dai demisia dupa o zi, ai pretentia sa plateasca pe toata luna? Pe bune, tu chiar asa credeai ca functioneaza? Suna logic?
Daca angajezi un antrenor de fitness in data de 31 si dupa o zi iti dai seama ca nu e de tine, il vei plati cat pentru sedintele dintr-o luna intreaga? Ca tu cam asta te astepti de la angajator.
Ma gandesc ca erai oricum in perioada de proba si se poate pleca fara preaviz.
Este obligata sa te plateasca pe zilele lucrate in luna aceasta.
Intr adevar demisia respectiva trebuie sa o faci tu pe o coala de hartie, sunt modele pe net.
Nu este obligata sa aiba demisii tip, desi asa era civilizat.
In contractul de munca trebuie sa ai cum este socotit salariul. La cate ore lucrate pe luna.
Da, a fost ilegal calculul salariului, raportat la zile calendaristice.
Nu este normal ca nu ti-a dat hartia pe care sa scrii demisia, dar nu este si ilegal.
Da, sunt în probă. Am înțeles deci și în perioada de probă trebuie să duc demisia. Era civilizat.să nu mai merg până acolo acum.
In perioada de probă se poate desface contractul disciplinar? Bănuiesc că da? Din moment ce trebuie să duc demisia. Lămurește-mă te rog
2000-2024, irelevant. Fiecare firma face cum vrea.
Vroiai sa iti dai demisia scriai cererea, aparent nu vroiai.
Vreau, O am deja facuta acasa, ca acolo nu a vrut sa imi dea sa scriu