Pai da. O cerere intentata catre directorul scolii prin care cu acordul parintilor sa cereti schimbarea ei. Dar trebuie sa fiti toti de acord ( parintii nu cred ca sunt o problema din moment ce copiii lor nu se simt ok ).
"Nimănui din clasa "nici măcar unora dintre părinți, poate ar fi șanse dacă toți părinții ar semna, dacă ar semna și nici așa, trebuie motive întemeiate, că nu îți place ție de ea nu este un motiv...
Faptul ca nu va place nu este un motiv intemeiat de schimbare a dirigintei.
Daca exista un motiv intemeiat majoritatea parintilor, in frunte cu comitetul de parinti, poate solicita schimbarea printr-o cerere adresata conducerii scolii.
Nu elevii pot schimba diriginta!
Nu ne place de ea din mai multe motive, cum ar fi:
-daca intarziem la ora si 2/3 minute, ne pune absenta
-cateodata ne mai da palme
-are pica pe anumiti colegi iar pe altii ii are ca favoriti, ceea ce mi se pare ca este discriminare
-Face tot posibilul sa ne lase repetenti sau sa ne scada nota la purtare, ca sa ramana doar cu cei "destepti" care nu sunt chiar destepti, mai exact sunt un fel de "catelusul profesorului"
-uneori mai face glume proaste despre colegi si ne si dracuie
Pai eu sincer, nu cred ca directorul ar fi de acord sa ne schimbam diriginta, sau este obligat prin lege sa ne schimbe diriginta daca facem cerere?
Ti-am spus in primul raspuns ce puteti face. Parintii pot invoca cele aratate de tine, desi nu cred ca toti ar fi de acord, dar pot incerca.
Nu este obligat prin lege, dar daca aveti toti o cerere facuta cu motive pertinente ( ca nu o plac sau ca e rea nu sunt motive pertinente).dar daca aveti motive pertinente si nu accepta, puteti sa va duceti direct la inspectorat. Si acolo o sa fie o inspectie.
God!
Asta e too much și o spun în calitate de profă.
Ok, poate aia cu discriminarea poate fi și subiectivă, adică uite spre exemplu și eu îmi cert elevii slabi, că trebuie, că am pretenții de la ei, că vreau chiar să-i văd bine și sincer și pentru că știu că eu dorm 5 ore pe noapte în loc de 8 doar ca să le fac lor fișe și să nu predau doar la nivel de manual și de aceea am pretenții de la ei, când știu că și eu îmi fac treaba și eu le-o cer pe a lor fără discuții, dar eu la finalul orei, fac îmbrățișare de grup cu toți și mai ales cu fetița ce rămâne mereu în urmă și îi spun chiar că e în regulă, că e ok și ritmul ei și tot ce deține ea, și chiar eu îmi cer scuze că o mai cert, dar îi explic că-i vreau doar binele. Deci niciodată nu las elevul să-mi plece cu supărare sau cu ideea că el ar fi mai prost. Deci de aceea spun, că aici (nu știu eu una, ce e la voi acolo) dar poate e subiectivism, dacă spre exemplu diriga voastră la finalul orei, vă și explică de ce a avut acel comportament mai răuț să zicem așa. Însă de aici la a vă înjura așa, nu mi se pare ok, mai ales dacă o face cu voi.
Spre exemplu eu la începutul carierei mele, am făcut și eu astea, dar cu părinții elevilor mei, însă chiar și când am fost super frustrată cu elevii mei m-am purtat ok. Dacă însă actul didactic a cerut să fiu mai fermă și mai strictă am făcut și acest lucru.
Deci de aceea zic, depinde ce e acolo la voi. Cred însă că plângerea o poți face dacă e semnată de întreaga clasă, dar acum sper să aveți și puterea să priviți totul obiectiv înainte de a face acest pas.
Cât de plângeri, poți începe cu președintele părinților, să pui acel părinte să scrie o plângere în numele părinților și să meargă cu ea la direcțiune.