Întrebare recomandată | oltenasu2010 a întrebat:

Salut am si eu o intrebare, cum pot sa rezolv suspendarea alocatiei daca am foarte multe absente, sau cat timp sta suspendata daca mi sa suspendat acum in luna decembrie, in semestrul doi imi va veni?

12 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Desi nu spui cred ca este vorba de alocatia pentru sustinerea familiei, reglementata de Legea nr.277/2010 si nu de alocatia de stat pentru copii reglementata prin Legea nr.61/1993, ambele republicate in acest an.
Familia ta nu va primi alocatia pentru sprijinirea familiei pe tot semestrul II, dar nu mai mult de 6 luni. Dupa sem.II sau cel mult 6 luni, alocatia va fi reluata la plata, bineinteles daca nu faci iarasi peste 20 absente.

| oltenasu2010 explică:

Pai si stiti cumva daca imi motivez toate absentele o voi primi din nou sau ramane tot suspendata

| oltenasu2010 explică (pentru Ioandelasal):

Si daca imi voi motiva toate absentele, imi va veni iar sau va ramane suspendata?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru oltenasu2010):

Da, daca le motivezi o veti primi in continuare, se suspenda doar pentru absentele nemotivate. Si nu inteleg cum v-a fost suspendata acum, absentele se comunica doar dupa incheierea semestrului.

| omblodon a răspuns:

Daca le motivezi iti revine alocatia

| ralucutzica a răspuns:

Motiveaza-tile cat mai repede..si iti vei reprimi bursa.

| CannbalCorpse a răspuns:

Motiveaza-ti absentele! Depinde ce numar de absente ai, Daca ai multe o sa iti opreasca alocatia si pe ianuarie etc. Sper că te.am putut ajuta.O seară bună!

| PotatoMustDie a răspuns:

Daca ai multe absente ti se taie sau scade pe luna in care le-ai avut.

Răspuns utilizator avertizat
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru crιѕтyɴɴα):

Nu este adevarat. Ceea ce spui tu se refera la diminuarea alocatiei si nu la suspendare, citez:
"ART.27. (1) Pentru copiii de vârstă şcolară din familiile prevăzute la art. 8 alin. (1), inspectoratul şcolar are obligaţia să transmită agenţiei teritoriale, în luna următoare încheierii semestrului şcolar, situaţia privind frecventarea cursurilor de către aceşti copii. Situaţia se transmite electronic în formatul convenit cu agenţiile teritoriale şi va conţine, în mod obligatoriu, numele, prenumele, codul numeric personal ale copiilor şi reprezentanţilor familiei, adresa de domiciliu sau reşedinţă şi numărul de absenţe înregistrate.
(2) În cazul în care se constată absenţe nemotivate pe parcursul unui semestru şcolar, cuantumul alocaţiei se diminuează proporţional cu numărul absenţelor, după cum urmează:
a) cu câte 20% pentru fiecare copil care înregistrează un număr cuprins între 10 şi 19 absenţe;
b) cu câte 50% pentru fiecare copil care înregistrează un număr de 20 de absenţe."
Diminuarea se face pe o perioada de maximum 3 luni.

Răspuns utilizator avertizat
| Sidooo a răspuns:

Iti motivezi absentele si faci cat mai putine ii dai dirigintei o mica atentie ca ti le motiveze si asa o poti lua