Depinde de contextul in care si-a notat datele in carnetul lui.Ai putea fi mai explicit?
Ma opreste pe strada si imi cere actul de identitate. Il dau frumos iar el isi noteaza datele mele in carnetel.
Exista vreo lege prin care ei au voie sa faca asta?
Una alta sunt datele mele cu caracter personal.
Teoretic,politistii au dreptul sa legimiteze persoane, daca au suspiciuni cu privire la sarvarsirea unor infractiuni de catre acestea, dar nu cred ca au dreptul sa legimiteze oameni din bun senin, fara un motiv anume.
Vreau sa stiu daca are voie sa isi noteze datele mele. Nu ma intereseaza legitimarea in sine.
Ti-a soptit o pasarica?
Spune-mi te rog si o lege care prevede asta.
Legea 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române
Tu ai dreptate, nu are voie sa te legitimeze fara indicii temeinice ca ai facut ceva. Citeste aici si generalitati si legile respective, pe care le gasesti pe net.
https://andreivocila.wordpress.com/......-persoane/
Poti sa imi citezi ca sa nu mai caut eu.
Multumesc frumos.
Art. 31.
(1) In realizarea atributiilor ce ii revin, potrivit legii, politistul este investit cu exercitiul autoritatii publice si are urmatoarele drepturi si obligatii principale:
a) sa legitimeze si sa stabileasca identitatea persoanelor care incalca dispozitiile legale ori sunt indicii ca acestea pregatesc sau au comis o fapta ilegala;
Sa stabileasca identitatea, nu sa imi copieze/ noteze datele cu caracter personal.
Corecteaza-ma daca am spus ceva gresit.
Depinde cum privesti lucrurile. Daca esti suspect de comiterea unei infractiuni, datele ce si le noteaza politistul, pot fi folosite pentru identificarea ta.
Vreau o lege prin care el are voie sa imi noteze datele mele chiar daca par suspect sau nu. Ma tot chinui de cateva zile sa aflu
Scuza-ma ca iti zic, dar acum esti ca toti aia care cer ordin de serviciu.
Legitimarea se execută numai în scopul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, iar datele obţinute sunt confidenţiale, putând fi folosite numai cu respectarea prevederilor legii privind protecţia datelor cu caracter personal.
Una am zis eu alta primesc.
Sunt doar curios daca exista o lege prin care politistul are voie sa imi noteze datele mele. Nimic mai mult.
sabin89 întreabă: