| cypry993 a întrebat:

Am si eu o nedumerire cu privire la legislatia permisului auto, mai ales pentru cei care au absolvit dreptul, cei care cunosc intr.o mare parte legile din Romania.
In anul 2012 am facut scoala de soferi pentru categoriile, B, C, E.(mentionez ca aveam varsta de 18 ani). Am terminat orele practice, mi-au eliberat dosarele(B, C, E), imi mai ramanea decat sa dau examen. Am bagat dosarul la politie pentru cat. B si l-am luat din prima. (05.12.2012). Toate bune si frumoase pana cand am vrut sa bag dosarul pentru cat. C (03.01.2013). Mi-au spus cei de la politie ca nu mai am voie sa dau examen deoarece a intrat legea in vigoare la 1 Ianuarie 2013, ca cei care au sub 21 de ani nu mai pot obtine categoriile C si E.
Acum intrebarile mele sunt urmatoarele:
-Pot face ceva in privinta asta? am dosarele acasa(C si E) cu toate actele necesare. Nu am apucat sa dau nici macar o data examen.
- Din cate stiu eu, o lege nu se aplica RETROACTIV. Pot da in judecata ministerul? sau scoala pentru ca nu am fost anuntat inainte de a face plata si de a elibera dosarele. am platit aproximativ 3200 lei si m-am ales doar cu categoria B!

Astept raspunsurile dumneavoastra. Multumesc!

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu poti da in judecata ministerul, ei trebuie sa respecte legea.
In schimb ai putea da in judecata scoala de conducere, pentru o parte din suma, ei trebuiau sa stie ca nu vei mai putea sustine examinarea, legea 203/2012, prin care a fost schimbata varsta pentru obtinerea unor categorii, a fost publicata in M.Of. nr.760/12.11.2012. Aceasta daca nu ai terminat scoala pana la data publicarii legii in M.Of.
Oricum, conform legislatiei rutiere, puteai sustine examinarea doar in termen de 1 an de la terminarea scolii de conducere, ori acest termen a expirat demult.

| cypry993 explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc frumos pentru raspuns. mai astept cateva opinii, poate a unora care sunt in locul meu, pentru ca sunt sigur ca sunt multi!