Pai nu stii, dar in contractul ala de inchiriere trebuie sa ai niste clauze. Inchirierea se face in scopul prestarii acitvitatii de... vindut zarzavat, poftim. Poti fi considerat complice, in functie de ce se intampla acolo.
Dacă ai cunoștință că ăla comite infracțiuni, ai obligația legală să-l denunți.
Știu!
Ai dreptate.
Dar dacă el zice ca vinde varza acolo și de fapt face altceva?
Eu ce vina am și cum răspund in fata legi?
Mi se pare foarte ciudat!
Dar daca nu am cunoștință?
Eu am hala în București dar locuiesc în Germania!
Deci eu fac contract închiriere si el zice ca vinde varza dar el poate face altceva!
De unde sa știu eu ce face dacă eu sunt în alta tara?
Daca el zice ca vinde varza si tu nu ai cunostinta de asta, nu e bai, dar tot o sa fii anchetat un pic. Nu ca inculpat, in prima faza, ci ca martor. Ii convingi pe anchetatori ca nu aveai treaba, aia e. Oricum, daca o sa fie un proces, o sa ai de pierdut timp cu dat declaratii si alte alea. In concluzie, chiar si nevinovat, tot o sa te coste. Timpul mi se pare foarte pretios.
Pai eu te cred dar dacă el este om de afaceri și de fapt face și lucruri ilegale de care nu știe nimeni!
Eu nu înțeleg cum de sunt vinovat dacă eu nici măcar nu o sa fiu în tara!
De unde știu eu ce face el dacă el închiriază pentru lucruri legale si nu are antecedente cu anaful sau politia
Situația nu este una simplă deloc. După ce se ia la cunoștință de către autorități, se face o anchetă și se stabilește vinovatul. Din moment ce inculpatul nu este proprietarul, ci un om care are dat spre folosință un spațiu, proprietarul este cercetat și în urma anchetei se va stabilii că este nevinovat. Se poate scrie în contract o clauză, pentru verificarea spațiului la un anumit interval de timp.
Tu ai intrebat daca raspunzi in fața legii sau numai sti ce intrebi, de aceea am zis ca un avocat stie legile ca a mai intilnit sute de cazuri de afaceristi mai ales in Romania unde sunt țepe la tot drumul, si sa zice m ca ăla nu face afaceri ilegale, este cinstit, dar nu i merg afacerile si nu are cum sa-ti dea bani pe chirie, ce faci cum scoti banii de la el? Ca tu fiind plecat din țara el te face din vorbe cum vrea ca nu stai sa il supraveghezi nonstop sa vezi daca merg afacerile sau te minte.
Eu contract trebuie sa fac obligatoriu!
Deci n-are cum sa nu dea banii!
Doar ca și dacă clauza spune ca trebuie verificat la un interval de timp sa nu desfasoare activități ilegale!
El știe ca o sa fie verificat pe data de și golește depozitul sau ascunde sau mai știu eu ce!
Nu vreau sa plătesc eu penal pentru infracțiunile lui!
Pui camere video si asa il poti supraveghea nonstop, este spatiul tau pana la urma si tu esti proprietarul, avand camere video ele surprind si inregistreaza tot iar daca el face ceva ilegal filmarea ajunge la politie si mai departe vad ei ce fac cu el.
Ba are cum sa nu dea banii. Daca nu da banii, inseamna ca nu respecta clauzele contractului. Ceea ce va conduce la un proces civil... si sa vezi dupa aia distractie daca ala baga firma in faliment si ramii si tu la gramada prin gasca celor carora le va datora bani. Cine crezi ca va avea prioritate la recuperarea creantelor, bugetul de stat sau ala care i-a inchiriat spatiul?
Daca nu ai cunostinta ce activitati face chiriasul in spatiul inchiriat atunci nu raspunzi penal daca el comite infractiuni folosind acel spatiu.
In contractul de inchiriere se poate specifica scopul inchirierii depozitului si numai chiriasul este vinovat daca il foloseste pentru activitati ilegale.
Si nu esti obligat sa verifici ce face chiriasul, mai ales ca tu stai in Germania si depozitul este in Romania. Verificarea o faci, dar numai daca vrei, pentru a vedea daca chiriasul nu a produs stricaciuni depozitului sau l-a modificat fara acordul tau.
Dar tu îl cunoști pe tip? Fiindcă e ciudat interesul ăsta al tău.
Tu, ori știi ceva, legat de reputația lui, ori simți că tipul nu prezintă încredere, ți s-a părut dubios, când a insistat să-l ia in chirie.
Dacă ai neliniștea asta in suflet, nu-i mai bine să cauți un alt chiriaș?
Nu cred că are dreptul să instaleze camere de supraveghere in interior, odată ce l-a închiriat.
E încălcarea dreptului la viaţa privată, invadarea intimității (așa cred)
Salut!
Eu nu am vorbit cu niciun chiriaș deci totul era ipotetic!
Mai bine sa-mi iau masuri pentru ca n-am chef sa stau prin tribunale pentru un depozit!
Mai ales ca nu reprezinta sursa mea principala de venit.
Un prieten a încheiat activitatea pe care o desfășura și era intr o situație nasoala deci ori o cumpărăm eu ori ajungea la banca.