| camioanevsss a întrebat:

Salut, am un proces in desfasurare la politie deoarece am hotarat sa fac schimb cu cineva pe olx si mi-a tras teapa dupa care l-am gasit iar cu alt cont si i-am luat telefonul prin intermediul altei persoane tot la fel ce se intampla la dosarul penal? ce sonsecinte sunt?

5 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

Daca el te-a reclamat atunci vor fi consecinte: amenda / puscarie, depinde unde se incadreaza fapta.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Procesul nu este la politie, numai la o instanta judecatoreasca, de regula incepe la judecatorie. Politia poate face doar cercetarea penala si procurorul poate decide sa te trimita sau nu in judecata.
Desi nu spui banuiesc ca ti-a depus reclamatie penala pentru inselaciune, conform Codului penal, citez:
"„ART.244. Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2)Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală."
Daca el te-a inselat poti sa-i faci si tu plangere penala si apoi sa va impacati, restituind fiecare telefonul celuilalt.

| camioanevsss explică (pentru Ioandelasal):

Eu l-am reclamat dupa luarea telefonului meu si asteptand politia am vazut ca nu da nici un semn am actionat eu si dupa 2 sasptamani m-a chemat(eu facand reclamatie online catre politia roman)

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru camioanevsss):

Te-ai asigurat ca reclamatia ta a ajuns la politie?

| camioanevsss explică (pentru Ioandelasal):

Da au ajuns ca acum is in procesul de dasfasurare