| Rares010181 a întrebat:

Salut,are voie un profesor sa își vinda culegerile sale(scrie de el) la clasa? Și sa ni le bage pe gat, comandand de la editura culegerile fara sa ne întrebe dacă le vrem sau nu, apoi sa le împartă în clasa. Iar la cei care au ales sa ii dea banii pe ele a zis ca le da un 10 (nu sunt sigur încă dacă le da dar probabil) + un autograf de la el ca de parca e el mare scriitor, iar la un elev care răspunsese foarte bine la clasa nu ii mai pune zecele promis pentru ca nu vrea sa cumpere culegerea iar profesorul i-a spus sa se mai gândească și dacă alege sa o cumpere o sa ii pună cred ca 2 de 10. Iar noi suntem la liceu și măcar putem gândii dacă este bine sau nu sa le cumpărăm dar face același lucru și la copiii de clasa a 5 a iar ei va dați seama se simt obligați sa le ceara bani la părinți sa ii plătească lui o culegere care nu e buna de nimic, are greșeli și mai e și peste 40 de lei.De asemenea da si teste numai din aceasta culegere, sunt curios ce face în situația în care nu vreau sa o cumpăr, îmi da 2 din oficiu și nu dau testul? Mentionez ca a mai fost dat afara din scoli tot pe motivul asta plus nici măcar nu știe sa predea, doar ne pune sa copiem din manual. Ce pot face în situata asta? Ca dacă vorbesc cu diriginta îmi este frica ca nu face nimic și doar ii profesorului și mai mult înrăutățește situația.

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Mi se trezesc amintirile din generala citind.E cam penibilut ca si la liceu se intampla asa.Dar cum spuneam, aveam o profesoara de mate care la fel facea, nu la toate culegerile a contribuit si ea, insa sentimentul ca ni le baga pe gat era acolo.Pur si simplu o vedeai in unele zile intrand in clasa si cerand unor baieti sa o ajute, apoi cand reveneau toti peste cateva minute aveau cutii grele in mana.Ea incepea sa puna culegerile la fiecare pe banca si spunea cat costa, ca vai ne va ajuta mult si bla bla.

Practicile acestea ar trebui sa fie ilegale! In 2023 e stupid sa pui in spate copilului culegeri si alte chestii care pot fi oferite in varianta digitala.Nu mai zic ca ne si preda materie cu un an mai mare decat eram, tocmai ca sa ne faca sa ne simtit inferiori si prosti, sa apelam la pregatire.Plus, noua ne-a promis 10 la toti intr-o criza de nervi cauzata de faptul ca nu era buretele curat si nici destula creta colorata. Apoi am adus toti 30 de seturi de burete plus cutie de creta colorata, pe care evident ca le-a distribuit in toata scoala la clasele ei.Fun times.NOT. laughing
Iti sugerez sa vorbesti cu parintii, iar la sedinta urmatoare sa vocifereze ei.Stai linistit, nu esti singurul elev indignat de ce se intampla, deci poate se rezolva cumva.Succes.

2 răspunsuri:
| Rares010181 explică (pentru dullcat):

Mersi mult! Da probabil asa o sa fac. Mai aștept oricum sa vad dacă le va pune nota la cei care le au cumpărat, sa vedem cum poate sa motiveze acele note.

| dullcat a răspuns (pentru Rares010181):

Cu placere.Multumesc si eu pentru funda.E drept ca noua ne-a pus 10 dupa ce am adus fiecare, insa avea ea grija sa ne taxeze inapoi punand note care sa strice media. laughing) Nu te gandi ca ii oferea cuiva sansa sa obtina o medie mai mare cu acea nota.Era pur si simplu horror.