Mostenitori sunt sotia supravietuitoare (daca exista) si copiii, indiferent de numarul lor. Copiii inlatura de la mostenire pe oricine (in afara sotului supravietuitor) si mostenesc 3/4 din averea defunctului iar sotul supravietuitor 1/4. Asa fiind ai dreptul la mostenire tu si mama ta (daca era casatorita cu defunctul la data decesului). De asemenea are dreptul si o eventuala alta sotie a defunctului. Numai bine!
P.S. Era greu sa expui situatia completa, pentru a nu fi nevoit sa fac ipoteze?
Completez doar ca si daca nu mai esti pe numele lui, in cazul casatoriei deexemplu, tot copilul lui ramai deci ai toate drepturile enumerate de Ioandelasat.
Pai da dar el a stat cu parinti lui intr-un apartament si pe mine ma intereseaza daca am vreun drept la acel apartament
Nu spui cine a fost proprietarul/proprietarii apartamentului (tatal tau ori parintii acestuia) si daca mai traiesc parintii lui. Expune situatia exacta si in totalitate, eu n-am de unde o sti si o sa revin cu raspunsul.
1.apartamentul e pe numele parintilor lui.
2. tata decedat mai are o sora.
3.parinti inca traiesc.
altceva
Ai dreptul de a mosteni averea ramasa de la tatal tau dar nu apartamentul, deoarece nici el nu il mai poate mosteni.
Conform Codului civil au dreptul de a mosteni doar persoanele care exista in momentul deschiderii succesiunii ori, in cazul acesta, tatal tau a decedat inainte de decesul unuia dintre parinti si astfel nu mai poate mosteni o cota parte din apartament. Neputand mosteni el nu poti mosteni nici tu.
La Multi Ani!
Pai am inteles ca am 1/4 din acel apartament.
e adevarat?
apropo sotia lui(mama mea actuala)s-a recasatorit, conteaza?
Nu stiu cine ti-a spus dar nu este adevarat. Daca parintii tatalui ar fi decedat inainte de tatal tau ai fi avut dreptul la 1/2 de apartament, atat ar fi mostenit tatal tau dupa parintii lui si aceasta parte ti-ar fi revenit tie. Din pacate tatal tau a decedat inaintea parintilor lui asa ca nu poate mosteni, nefiind in viata. Nu are importanta ca mama ta s-a recasatorit.