Efect ZERO! Orice protest real este oprit cu mult inainte de a fi periculos pentru "cei din varful trebii".
10 august? Cam tarziu. PSD-ul are timp sa-l neutralizeze sau sa-l faca inutil, ei devenind intre timp de neatins.
Pana pe 10 august mai sunt atat de multe sa se intampla
-sentinta in procesul lui Dragnea
-semnarea sau nu a revocarii lui Kovesi
-suspendarea sau lui a presedintelui
-ceva motiuni de cenzura impotriva guvernului
-poate un referendum sau chiar doua.
Cat despre un protest in august. Lumea e obosita de proteste si alte manifestatii civice. Mobilizarea va fi minima in luna concediilor.
De neatins dpv legal/juridic. Sa nu exageram cu inutilitatea protestelor.
Cred ca rad pana la urechi cand ii vad pe astia protestand. Nu le pasa. Oricum ei fac ce vor, caci sunt incurabili. Prostia e incurabila.
Asta e mult mai aproape: https://stirileprotv.ro/......telui.html Abia e timp sa se ajunga in Bucuresti.
"20 iunie, hai în stradă! Vor suspendarea Președintelui!"
CCR e o adunatura de pesedei si citiva oameni de bine care sunt in minoritate. Ce parere sa am? Pacat ca e prea putina lume care protesteaza...
Atunci care e ordinea în stat? Împotriva a ce să protestez? Sau pentru ce ideal?
Pentru depolitizarea institutiilor care trebuie sa fie apolitice - DNA, CCR, CNA, TVR, avocatul poporului - dar mai ales pentru inlaturarea coruptilor si penalilor din functii administrative.
Presedintele, dooh. Iar respectivii judecatori sa nu aiba nici o afiliere politica.
Președintele nu e om politic? Nu mai bine i s-ar da lui toată puterea, să nu mai avem nevoie de CCR?
Presedintele e o mascota. Ca un ambasador cu intrare peste tot, teoretic. Ca si legislatie e legat de miini si picioare.
Pentru că asta înseamnă republică semi-prezidențială.
Legislatie, ok, dar numire de sefi si membri pe ici-colo de care sa aiba grija sa fie impartiali, asta a fost mai mereu in atributiile presedintelui. Doar ca nu le convine pesedeilor de cand nu mai au presedintele pe felia lor sa isi faca de cap. Uite de exemplu ce fac jegosii de la CNA...
Nu a fost mereu la președinte, CCR a decis că așa a fost mereu, nu că așa e de acum, dar el își permite să pună în discuție aplicarea unei decizii.
Spre exemplu procurorul șef DNA se numește la propunerea MJ, cu avizul CSM(care la Kovesi a fost negativ, așa ca fapt divers și Băsescu tot a numit-o) iar Președintele are dreptul să respingă o singură dată, dar nu are drept să propună. La numire e specificat, la revocare nu.
O singura chestie am sa iti spun - CCR a validat cu niste ani in urma referendumul pentru parlament unicameral cu 300 de membri. Dupa ce se va aplica respectiva decizie, discutam si de faptul ca nu se aplica asta care abia a fost adoptata. Apropos de revocare, nu e specificat un termen anume in care sa o revoce. Daca neamtul o revoca in ultima lui zi de mandat, totul e ok. Iti e clar ca pesedeii sunt mincati ca ii paste pirnaia pe cam multi dintre ei, sper. Nu zic ca tabara cealalta a jucat 100% corect, dar cand ai de-a face cu niste macelari, nu prea poti sa te porti cu manusi...
Pui problema greșit.
Trebuie să se aplice ambele decizii, de urgență, nu să așteptăm să se pună în aplicare una pentru a fi pusă cealaltă, dacă se continuă circul ăsta poate să-și pună și Dragnea problema dacă va fi condamnat (și eu cred că va fi) dacă să respecte decizia ÎCCJ sau să dea niste ordonanțe...nu-i așa?
intelectualul întreabă:
Abh întreabă:
FreddieM întreabă: