Si pe mine m-au sunat aceiasi indivizi acum o luna in legatura cu oferta lor de 20 de dolari pe ora, mi-am dat seama din prima ca e o teapa ordinara si le-am inchis dupa 10 secunde. M-am interesat mai mult de firma lor si au resedinta direct in China, nu patesti nimic, sunt niste chinezi care folosesc niste translatoare si care vor sa te arda daca intrii in jocul lor, ii blochezi si la revedere poti sa dormi la noapte linistita.
Dacă ai avut un PFA sau SRL, numerele de telefon pot fi colectate din surse publice, cum ar fi Registrul Comerțului sau alte platforme online. Deși PFA-ul a fost închis, numerele de telefon pot rămâne accesibile dacă nu au fost actualizate sau eliminate din acele baze de date.Atât timp cât nu ai oferit informații sensibile, cum ar fi CNP, numărul cardului bancar, sau alte date personale, nu există un risc major.Comunicarea poate fi folosită ca o oportunitate pentru a încerca să te convingă să furnizezi date personale sau să accesezi link-uri malițioase. ATENȚIE: SE SCRIE WHATSAPP, NU WAȚAP SAU WATAP. Adaugă numărul în lista de contacte blocate atât pe telefon, cât și pe WhatsApp.În setările WhatsApp, la Confidențialitate, poți alege să ascunzi poza de profil sau Avatarul, statusul sau ultimele accesări pentru persoanele necunoscute. Poți raporta acest tip de activitate ca fiind spam pe WhatsApp și la operatorul tău de telefonie. Asigură-te că nu ai fost taxată pentru apeluri internaționale sau servicii premium. Dacă primești link-uri suspecte, nu le deschide. Ele pot conține programe malware sau redirecționări către pagini frauduloase. Poți sesiza Poliția Română sau Autoritatea Națională pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) despre această situație.
Eu nu am avut firma si tot m-au sunat intr-o zi.
Suna la intamplare. Nu cauta pe cineva anume.
Cand am auzit textul de inceput mi-am dat seama ca e tentativa de frauda. Am inchis cu o vorba urata.
Am sunat înapoi pentru că am văzut nr de Romania și apeluri pierdute de la acel nr. evident că n-am știut că poate vi o tentativa de frauda. Când încercăm să sun închidea automat și că Nr nu e in serviciu.
Atcose77 întreabă: