Tipul se facea ca nu are idee de ce nu imi mai apar skin-urile, dupa care mi-a raspuns in continuare la mesaj ca si cum nu ar fi vina lui, ca nu a primit si ca a fost o teapa de la altcineva, de la alta platforma, chestii de genul.
Daca ai probe poti sa-i faci plangere penala pentru inselaciune.
Conform Codului penal, citez:
„ART.244. Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2)Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală."
Nu știu ce skin-uri ai vândut tu acolo sau ce-ai trimis dar vina este a ta, pentru că intri pe tot felul de prostii. Multe ar putea fi site-uri phishing. Ce platformă este aceea, si ce face? Cine-i baiatul cu care ai vorbit?
Vinovatul esti tu, nu faci afaceri nu trimiti bani necunoscutilor, fara chitante fara sa vezi pe ce anume dai banii, politia nu cred ca te va ajuta sa recuperezi banii, sunt multi hoti in țara asta care au dat țepe grase, si politia nu i-a prins si nici nu i va prinde, sau daca o sa i prindă ăia care ti au dat tie țeapă sa fi sigur ca au cheltuit banii. Tu poti incerca sa faci plîngere la politie dar nu i ti face speranțe ca vei mai recupera ceva.
Am profilul si numele lui. dar atat, nu stiu ce sa mai fac.
Am conversatii insa nu este nicaieri dovada clara ca el mi-a luat skin-urile...
Nu este de făcut nimic dacă nu ai dovezi. Pe bază de vorbe emise de dta, poliția nu poate acționa.
Ei, alta data sa fii mai precaut. Ai dat un skin, da' ai invatat o lectie!
...si nu uita: Orice sut in fund este un Pas Inainte!
Viata poate fi plina de surprize, nu toate chiar placute!
Fa i reverse engineering si ameninta l cu doxing, spune i ca trimiti jandarmii peste el in casa daca nu iti da banii. Nu sti cum se face? Pai te folosesti de informatiile pe care le ai deja despre el (Numele profilului) si il cauti pe mai multe search engine uri (recomand elliot search engine) daca dai de Facebook ul lui automat ai gasit informatii despre prietenii si familia lui, daca ai noroc îi gasesti si numarul de telefon. Game over, îi poti trimite pe Facebook un link phishing in care sa i descoperi adresa ip daca il acceseaza, aici afli alte informatii cum ar fi codul postal si locatia orasului in care sta, daca sta in SUA e si mai bine deoarece exista site uri in care daca introduci codul postal sau numarul de telefon, ve i afla exact locatia lui si numele complet.
Mergi la banca si iti primesti banii inapoi, daca dovedesti ca ti-au fost inselati.
Daca are sub 14 ani nu raspunde penal.
Daca are peste 14 ani raspunde penal si poate fi luata impotriva lui o masura educativa, de regula neprivativa de libertate si tu poti solicita suma pe care n-ai primit-o.
Nu ai ce să faci, fiindcă nu ai dovezi concrete. Ai luat-o, acum las-o așa. Data viitoare cască ochii și nu mai fi naiv.
Atunci n-are rost sa faci plangere, considera ca ai platit pentru o lectie.
Un exemplu de dovada concreta? Filmare sau ceva? Nu as fi putut dovedi oricum, caci "skin-urile nu mergeau la el" ci la acel bot care mi-a cerut mie skin-urile sa le bag pe site.
Se va face dreptate deoarece tranzactiile bancare sunt foarte usor de rezolvat. Practic, banca are o baza de date in care stie cum s-a efectuat plata. Daca a fost autorizata de tine atunci va fi mai greu de primit banii inapoi, daca in schimb nu a fost autorizata primesti banii inapoi pe loc.
Iti recomand sa mergi la banca si sa intrebi care sunt optiunile tale. Daca banca nu te ajuta atunci iti recomand sa mergi la banca centrala, acolo vei avea mai multe sanse sa iti recuperezi banii, nu te va costa altceva decat timpul pierdut pana acolo.
Un act. Dta cui ai transferat banii? Unui site sau lui, într-un cont al lui?
De unde i-ai transferat? Dintr-un cont bancar al tău sau de unde?
Când îi tranferi undeva dintr-un cont bancar, trebuie să scrii la tranzacție motivul plății.
În bancă și în contul tău pe care îl poți viziona online dacă ai Internet banking sunt docezi ale acelei tranzacții.
Ce ai scris acolo?
Cui i-ai trimis?
Acestea pot constitui dovezi.
Asta va întreba poliția dacă faci plângere. Ce dovadă ai că banii au ajuns la el, ca să îl poți acuza că el te-a fraudat?