| TheAnonimUser a întrebat:

Salut.Azi-noapte eram stationat cu masina in parcarea din fata blocului prietenei mele cand deodata ma trzesc cu o masina de politie in spatele meu. Actele nu le-am avut deoarece de asta urcase prietena mea sus iar luminile erau pe poziții pentru ca doar stationam. Domnii politisti nu au ezitat si mi-au trantit un proces verbal de vreo 12 puncte de amenda. Va rog spuneți-mi cum pot contesta acest proces verbal deoarece nu se pare unul ne la locul lui si un abuz al agentului de politie deoarece eram stationat.

4 răspunsuri:
| Annamaria21 a răspuns:

Trebuie sa te duci la secția de poliție de la care aparții si sa demonstrezi ca erai doar stationat si sa faci un fel de contestație

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Annamaria21):

De ce spanac s ar duce la sectia de politie cand contestatiile se fac exclusiv in instanta?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru ce ai luat 12 puncte totusi... ce scrie in PV? Pare prea suspect ce zici tu.
Amenzile se contesta in instanta

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui pentru ce ai fost amendat, respectiv ce scrie in procesul-verbal de contraventie la descrierea faptei si la prevederi legale incalcate.
Poti face plangere contraventionala, la judecatorie, in termen maxim de 15 zile, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.118.(1)Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2)Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.
(3)Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidente şi îi va restitui permisul de conducere.
(4)În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5)Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce."