| Baba341 a întrebat:

Salut! Ca minor trebuie as platesti taxe sau impozite daca ai un venit?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde de varsta ta si de venit. Da elementele concrete (varsta, din ce provine venitul si nivelul anual al acestuia) si o sa-ti dau un raspuns concret.

| Renjiguma a răspuns (pentru Ioandelasal):

14 ani lucrez in trading/marketing nu am carte de munca sau ceva este un job platit de "oameni" si am un venit pe luna de aprox. 80.000 euro ( daca nu platesc taxe pe venit pot fi acuzat de evaziune fiscala? ) anul trcut am castigat aprox 1, 24 mil euro

| Ioandelasal a răspuns (pentru Renjiguma):

Va trebui sa declari venitul la ANAF si sa platesti impozitul pe venit, daca nu o faci sigur vei fi acuzat de evaziune fiscala.
Si minorii peste 14 ani raspund penal, doar ca se va lua impotriva ta o masura educativa si este posibil sa fie privativa de libertate, respectiv internarea intr-un centru educativ sau de detentie.

| mgtow a răspuns:

Cu contract de munca da. Banii primiti nu daca lucrezi ilegal - cec nu se impoziteaza - spaga ptimita cand mergi cu colindu sau de la rude cand e ziua ta la fel e fara impozitare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti angajat cu contract undeva? Daca da normal ca platesti taxe si impozite ca fiecare. Nu te duci tu si platesti fizic, ti se deduc taxele din salariu. Ti-a raspuns si mgtow.

| Baba341 explică:

Am o mica afacere cu un website si cei care ma platesc imi cer un tax form ca sa primesc banii si nu stiu cum sa il completez.

| Baba341 explică (pentru Baba341):

Am 15 ani btw