Cu contract de munca da. Banii primiti nu daca lucrezi ilegal - cec nu se impoziteaza - spaga ptimita cand mergi cu colindu sau de la rude cand e ziua ta la fel e fara impozitare
Depinde de varsta ta si de venit. Da elementele concrete (varsta, din ce provine venitul si nivelul anual al acestuia) si o sa-ti dau un raspuns concret.
Am o mica afacere cu un website si cei care ma platesc imi cer un tax form ca sa primesc banii si nu stiu cum sa il completez.
14 ani lucrez in trading/marketing nu am carte de munca sau ceva este un job platit de "oameni" si am un venit pe luna de aprox. 80.000 euro ( daca nu platesc taxe pe venit pot fi acuzat de evaziune fiscala? ) anul trcut am castigat aprox 1, 24 mil euro
Va trebui sa declari venitul la ANAF si sa platesti impozitul pe venit, daca nu o faci sigur vei fi acuzat de evaziune fiscala.
Si minorii peste 14 ani raspund penal, doar ca se va lua impotriva ta o masura educativa si este posibil sa fie privativa de libertate, respectiv internarea intr-un centru educativ sau de detentie.