| cumdc a întrebat:

Salut ca tot se apropie noul an si taxele trebuie platite la stat si la mine e un adevarat circ cu cei de la taxe si impozite in legatura cu o casa care am cumparat-o in urma cu vreo 4 5 ani am luat casa si pamantul de sub casa dar cei de la primarie imi cer si bani pe extravilan pe care inca il detin fosti propietari (am inteles ca e la o asociatie dat ) el figureaza tot la mine chiar daca angajati primariei stiu ca nu il detin eu pe motiv ca nu au rol unde sa puna pamantul si de aia este la mine nu prea explica-i eu prea bine dar sper sa va dati seama ce vreau sa zic si a doua intrebare tot legata de taxe eu platesc gunoiul casa find nelocuita nu ar fi o problema asta problema e ca nu detin tomberon am facut cerere dar degeaba si persoana de acolo imi zice sa scot saci asa la poarta cu gunoi ca nu intereseaza pe ea daca am sau nu tomberon ce as putea sa fac in legatura cu tomberonul ca de cumparat nu vreau sa cumpar pe motiv ca nu vreau sa ii las asa

3 răspunsuri:
| MateoXXL a răspuns:

Încearcă să formulezi cereri scrise către Primărie și urmărește să obții răspuns tot în scris (30 de zile calendaristice de la înregistrarea cererii). Citește contractul de vânzare-cumpărare sau actele de transfer ale casei și terenului pentru a vedea ce ai cumpărat efectiv. Dacă terenul extravilan nu a fost parte din tranzacție, acest lucru ar trebui să fie menționat în actele notariale. Solicită în scris către Primărie actualizarea rolului fiscal pentru a elimina terenul extravilan din evidențele tale. Cât despre tomberon, depune o cerere scrisă oficială către operatorul de salubritate, prin care soliciți un tomberon.Menționează că plătești serviciul de salubritate și că absența tomberonului este o încălcare a obligațiilor contractuale.
Dacă operatorul refuză să-ți ofere tomberonul, poți depune o plângere la Protecția Consumatorului (ANPC). Include dovezi precum chitanțele plăților și răspunsurile operatorului. Iar dacă situația nu se rezolvă, poți apela la un avocat specializat în drept administrativ sau în litigii imobiliare. Succes!

| gabicoo a răspuns:

Fa cereri la primarie.

Bula
| Bula a răspuns:

Verifica, cine este proprietarul in acte (C.F.) a terenului extravilan!
Proprietarul trebuie sa plateasca impozitul pentru el!
Gunoiul se plateste pentru 1 persoana, chiar daca casa nu este locuita.