| Andrewe a întrebat:

Salut,cât e preavizul de demisie în perioada de proba?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista preaviz in perioada de proba, oricare parte (angajator sau angajat) poate inceta CIM cu o simpla notificare, fara a o motiva si fara preaviz.
Conform art.131, alin. (3) dinCodul muncii, republicat în 2011, citez:
"(3)Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia."

| darrio2007 a răspuns:

Adica abia te angajezi si deja te gandesti la preaviz? Preavizul se aplica atunci cand pleci de la o companie.

| Andrewe explică (pentru darrio2007):

Am perioada de proba de 6 luni, am lucrat 3 săptămâni și pur și simplu nu mai vreau sa lucrez.ieri am anunțat ca azi e ultima zi de munca iar azi ma amenințat ca nu vad nici un ban dacă nu stau o luna de zile, ca are el clauze în contract și ca preavizul e de 2 săptămâni.

| darrio2007 a răspuns (pentru Andrewe):

Nu am auzit sa existe proba de lucru de 6 luni. Cred ca te cam pacaleste.

| RoCkKiD a răspuns:

3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

| siriusblack98 a răspuns:

Nu exista preaviz in perioada de proba. Am mai avut eu odata un patron cu (,) care nu semnasem nici un contract de munca, am fost doar vreo 3 zile in training si dupa ce am refuzat postul, m-a sunat vreo saptamana sa vin sa-mi scriu demisia. Nu stiu ce smecherie facuse el sau ce avea de gand de tot insista ca un dement sa vin sa-mi scriu demisia desi noi nu aveam nici un fel de contract. Sau am mai dat de altul care cerea sa-mi scriu demisia dupa ce a expirat contractul din din perioada de proba de 3 luni, pentru ca nu am vrut sa mai continuam colaborarea.