| Andreicr777 a întrebat:

Salut, ce se întâmpla dacă nu înapoiez echipamentul de lucru la o firma, acesta fiind unitate pc, monitor, mouse etc. contractul de munca l-am încheiat cu ei, nu m-au plătit câteva zile și as vrea sa le întorc aceasta favoare. Ar fi ceva consecințe? Ms

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Vei fi dat in judecata, vor castiga procesul si va trebui sa le inapoiezi echipamentul sau contravaloarea acestuia si sa platesti cheltuieli de judecata, numai cheltuielile de judecata s-ar putea sa fie mai mult decat salariul restant.
Pentru ca nu te-au platit pe perioada lucrata ii poti reclama la ITM si apoi, daca nu se rezolva, poti sa-i dai in judecata.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Depinde de patron. Corect este cum ti-a spus Iondelasal. Incorect eu am facut asta. O firma de paza nu mi-a dat salariul o luna si jumatate. Mi-am oprit echipamentul (tinuta cu pulovar, tomfa, spray, telefon) dar i-am si reclamat la inspectia muncii si la Ministerul Muncii. Am avut si dovezi pentru ilegalitati. Firma a dat faliment, angajatii au fost preluati de altii si le-au fost restituite niste sume.

Răspuns utilizator avertizat
| Brizbriz a răspuns:

Daca ai semnat pentru ele te pot da in judecata, insa la judecata tu o sa poti sa spui ca ei nu te-au platit, si ei trebuie sa dovedeasca contrariul
daca nu, atunci poti sa le arati si degetul