Sunt pentru ai ajuta. Oamenii ăștia au rămas fără casă, masă, familie, prieteni și țară
Pai in caz ca nu stiai, in Ucraina fascismul este in floare si nu din gura lui Putin, iti arat dovezi clare :
https://www.youtube.com/watch?v=5SBo0akeDMY
Iar cum ucrainienii au ca model Sfanta Germanie Nazista si poporul nostru e condus de un neamt, faci singur legatura.
Sper sa nu deranjez prea multi creduli in Sfanta Europa si Sfintele State Unite ale Americii.
Sunt de acord sa fie ajutati ucrainienii, iar biserica, oricat ar vrea multi s-o denigreze s-a organizat foarte bine sa ajute refugiatii cu mancare si adapost, in timp ce statul chiar si de ajuta vreodata, o face ca sa dea bine la votanti, iti da cu o mana si iti ia cu alta. De fapt, iti da cu o mana si te fura cu zece.
Deci ucrainienii trebuie ajutati, sunt mame cu copii care fug prin catacombe, pentru Dumnezeu, sunt copii ramasi fara parinti, cum sa nu-i ajutam, avem inima, dar nu te gandi ca ii ajuta statul, tot oamenii de rand se organizeaza in cazuri din astea. Dar, pe de alta parte la fel de mult trebuie sa ne pese si de ai nostri, ca si noi avem foarte multe cazuri de familii nevoiase, foarte multi copii si batrani care traiesc la limita supravietuirii. De ei nu am vazut sa se ocupe statul.
Dar cand este ceva politic, ce ii face sa dea bine la stapani, imediat apar toti filantropii de niciunde.
"Pai in caz ca nu stiai, in Ucraina fascismul este in floare..."
De fapt singura organizatie care poate fi definita ca nazista in Ucraina o obtinut la ultimele alegeri sub 1% din voturi. In unele tari din Europa de Vest, organizatii similare au obtinut procente de doua cifre. Iar in SUA, multi dintre imbecilii MAGA ai lui Trump sunt au si ei exact doctrina nazista. Nu mai vorbim de Romania, unde cretinatatea de AUR a obtinut 9%.
In concluzie, pericolul nazismului nu vine in niciun caz din Ucraina.
"pe de alta parte la fel de mult trebuie sa ne pese si de ai nostri, ca si noi avem foarte multe cazuri de familii nevoiase"
In Romania doar daca esti puturos, needucat, sau complet imbecil poti ajunge "la limita supravietuirii".
Faptul ca avem destui care sunt asa, e alta discutie.
Deci exista o mare diferenta intre romanii saraci si ucrainienii care au fugit din cauza razboiului.
"iar biserica..."
...e un factor important din cauza caruia romanii sunt imbecili si ajung sa fie saraci.
Ce face statul pentru cei din tara fara adapost, pentru cersetori le da casa si cota zilnica de hrana, si zilnic ii vedem la colt de bloc deja vu, in loc de in teapa.
---
"Afacerea cu ucraineni", o schemă cu profit sigur: Câți bani ies din găzduirea refugiaților (SpotMedia.ro)
Cei care încasează bani de la stat pentru găzduirea ucrainenilor nu trebuie să-i declare la ANAF și n-au alte obligații fiscale. Această activitate e o sursă de venit atractivă pentru mulți proprietari de locuințe.
--
Sistemul este avantajos pentru proprietarii de locuințe. Banii oferiți de stat pentru cazarea ucrainenilor nu trebuie declarați la Fisc și din ei nu se rețin alte obligații fiscale, spre deosebire de veniturile mai mici obținute în mod obișnuit din chirii și care sunt supuse impozitării. Pe lângă banii pentru cazare, proprietarii de locuințe încasează și banii pentru hrană, pe care teoretic ar trebui să îi dea mai departe oamenilor pe care îi ţin în gazdă.
--
Cât plătește Guvernul pentru refugiații ucraineni:
Pentru cazare: 50 de lei/zi de persoană, conform OUG 28/2022
Pentru masă: 20 de lei/zi de persoană, conform HG 336/2022
Suma plătită pentru cazarea unui refugiat ajunge la 2.100 de lei pe lună, astfel că găzduirea, de exemplu, a cinci persoane din Ucraina poate aduce un venit de 10.500 de lei pe lună, bani neimpozabili.
În schimb, din închirierea unui apartament de trei camere cu 400 de euro (aproape 2.000 de lei) pe lună, proprietarul nu rămâne cu toți banii - el trebuie să-i declare la ANAF și să plătească impozit și CASS dacă venitul depășește plafonul anual. Chiar dacă nu înregistrează contractul la Fisc, câștigul e mai mic decât venitul potențial pe care l-ar obține prin programul 50/20.
La începutul războiului din Ucraina, românii s-au oferit voluntar pentru a-i primi în casele lor pe refugiați fără să aibă pretenții materiale, însă după ce Guvernul a început să deconteze cheltuielile de cazare, tot mai multe persoane au devenit interesate de programul 50/20.
--
E amuzant cum multi v-ati trezit doar acum cu replica "pe de alta parte la fel de mult trebuie sa ne pese si de ai nostri".
Pana sa inceapa razboiul nu prea ne pasa de ai nostri, asa brusc ne pasa.
Fiecare cu parereile lui. Sa stii, totusi ca fascismul poate fi ascuns sub o doctrina liberala, foarte usor chiar si ne-a fost demonstrat acest lucru.
Cine are ochi sa vada si urechi sa auda.
"...fascismul poate fi ascuns sub o doctrina liberala..."
Da si exemple. Altfel e vorbarie goala.
Ai stat inchis in casa 2 luni, obligat sa dai raport zilnic ce faci, unde te duci si cat timp stai. Nu aveai voie decat la lucru sau la farmacie daca erai pe moarte. Au luat amenzi peste amenzi batrani nevinovati care nu aveau voie sa iasa sa ia o gura de oxigen ca hata, se infecteaza.
Ti s-a pus masca la gura obligat sa o porti peste tot.
Daca protestai, riscai sa fi batut de jandarmi sau chiar inchis.
Un eveniment ca asta nu a avut precedent, sa fie tot globul inchis.
Ce libertate visezi tu?
Vremurile alea se pot intoarce oricand si chiar sa fie dictatura militara.
Asa ca povesteste-mi tu cum alba e neagra si boul e de fapt vaca, ca eu inca nu mi-am pierdut mintile si vad bine ce se intampla si ce presiuni sunt acum in lume si ce agenda politica neomarxista au stapanii.
Nu ai voie nici sa zici ca familia e formata din mama si tata, fara sa fi numit extremist.
Unde rahat esti liber cand nu ai voie sa faci si sa spui nimic fara sa fi atacat de multime?
Capitalism sau comunism, ambele sunt 2 fete ale aceleasi monede.
Ambele regimuri totalitare, ambele vor control total, fie ca va veni din vest sau de la dusmanul din rasarit.
Sincer sa fiu, mie imi pasa mult de Romania si mereu mi-a pasat, chiar daca e condusa de hoti.
Ne-a fost indusa mentalitatea asta ca ' ce bine e afara si ce rau e in Romania ' si ne-a fost stearsa istoria din constiinta ca sa ne uram poporul, pentru ca, de. spatiul carpato-danubiano-pontic e vizat de multi dusmani.
Aveam colegi de lucru in Germania care vorbeau in soapta sa nu se prinda nemtii ca sunt romani, eu le-am zis ca e o prostie asta si sa fie mandri de tara lor, indiferent cum sunt vazuti de straini.
Nu e vina mea, ca suntem asociati cu hoti de gaini, dar nu o sa tin capul plecat pentru ca am o tara frumoasa si daca nu imi gasesc locul afara, ma intorc acasa la familia mea, unde inca ma simt liber si nu ma judeca nimeni pe niste criterii tampite si xenofobe.
De fapt e rau in Romania, dar e rau pentru ca vin doar criminali la putere si aici ma refer la absolut toate partidele, niciunul nu imi inspira incredere, nici USR, nici PNL, nici PSD, nici AUR.
Daca maine vin rusii peste noi, sunt in prima linie, chiar si asa, fara pregatire militara, in timp ce altii o sa dea bir cu fugitii repede la Europa.
Crima mai mare ca asta nu exista, sa fi nemultumit si sa iti urasti pamantul care te-a rodit si apa ce ti-a dat sa bei cand iti era sete.
Iubesc Romania si romanii de peste tot, mai ales pe cei din Bucovina, Basarabia, aromanii din Grecia si toti romanii din diaspora desigur, chiar si pe unii dintre tigani ii consider romani, aia foarte putini dintre ei, care inca mai muncesc.
Si ai dreptate, doar cate o tragedie din asta ne mai trezeste ca asa e omul, invata doar dupa ce se da cu capul de perete de nu stiu cate ori.
"Ai stat inchis in casa 2 luni, obligat sa dai raport zilnic ce faci, unde te duci si cat timp stai. Nu aveai voie decat la lucru sau la farmacie daca erai pe moarte. Au luat amenzi peste amenzi batrani nevinovati care nu aveau voie sa iasa sa ia o gura de oxigen ca hata, se infecteaza."
De fapt aveai voie in mult mai multe locuri, inclusiv "sa iei o gura de aer".
"Un eveniment ca asta nu a avut precedent..."
De fapt a mai avut loc. Doar ca nu s-au luat masurile corespunzatoare. Daca pe vremea epidemiei de ciuma, de exemplu, s-ar fi luat masuri de genul asta, n-ar mai fi murit jumatate din populatia Europei.
Dar bineinteles, si atunci s-ar fi gasit tembeli care sa vada lucrurile exact ca tine.
"si ce presiuni sunt acum in lume si ce agenda politica neomarxista au stapanii."
Ce inseamna "neomarxism" din punctul tau de vedere? Ca multi falfaiti termenul, dar de fapt habar n-aveti ce ar fi ala.
"Nu ai voie nici sa zici ca familia e formata din mama si tata, fara sa fi numit extremist."
Avand in vedere ca sunt si alte variante, pana sa fii extremist daca afirmi asta, esti pur si simplu imbecil.
"Unde rahat esti liber cand nu ai voie sa faci si sa spui nimic fara sa fi atacat de multime?"
Pai vad ca spui tot felul de tampenii si tu te ataca nimeni. Faptul ca ti se atrage atentia ca debitezi ineptii, nu poate fi considerat in niciun caz "atac".
"Capitalism sau comunism, ambele sunt 2 fete ale aceleasi monede."
De fapt lucrurile stau total diferit in cele doua cazuri. Dar ok, nu-ti convine niciunul, atunci ce ti-ar conveni?! Sa auzim ce varianta ai tu.
"...pentru ca, de. spatiul carpato-danubiano-pontic e vizat de multi dusmani."
De fapt, la momentul asta, singurii dusmani ai romanilor sunt puturosenia, lipsa de educatie, imbecilitatea, misticismul retrograd si hotia lor. Iar liderii Romaniei sunt exact oglinda poporului. Uneori pare ca, desi au lipsuri majore, chiar sunt mai buni decat ii merita romanii.
"...pentru ca am o tara frumoasa..."
Da, pacat ca e locuita.
"Crima mai mare ca asta nu exista, sa fi nemultumit si sa iti urasti pamantul care te-a rodit si apa ce ti-a dat sa bei cand iti era sete."
Nu uraste nimeni pamantul.
"...si nu ma judeca nimeni pe niste criterii tampite si xenofobe."
"...chiar si pe unii dintre tigani ii consider romani, aia foarte putini dintre ei, care inca mai muncesc."
Deci tu trebuie sa fii respectat, chiar daca esti roman imbecil, in conditiile in care pe unii tigani (tot romani) tu nu-i respecti. Asta e culmea ipocriziei.
"...si romanii de peste tot, mai ales pe cei din Bucovina, Basarabia, aromanii din Grecia"
De ce pe aia in mod special?
anonim_4396 întreabă: