| Freddy_Freddy_1993 a întrebat:

Daca am avut un dosar penal si s-a dat NUP, am primit acasa plicul de la procuror cu rezultatul.am condus o masina radiata.iar azi am primit plicul acasa..inseamna ca acel dosar s-a incheiat?

5 răspunsuri:
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Esti considerat nou nascut. Dar te sfatui sa te linistesti ca nu-i de joaca.

| Freddy_Freddy_1993 explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Habar aveam ca-i radiata. Ma pacalit unul. Aveam itp si asig valabila...era de Germania. Ma prins in iunie 2016 si masina era radiata din 2015. Am 30zile de facut in folosul comunitatii. Oare s-a incheiat dosarul, sau dupa astea 30 zile de munca?

| minrest a răspuns:

Da, asta e rezolutia finala, neurmarire penala. Ai scapat.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca s-a dat NUP nu ai cum sa ai 30 zile pedeapsa. NUP-ul inseamna ca dosarul n-a mers in instanta si nu ai o hotarare judecatoreasca de pedepsire.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Acel dosar s-a incheiat dar poate fi redeschisa urmarirea penala, daca nu iti indeplinesti obligatiile stabilite de procuror, conform Codului de procedura penala, citez:
"(6)Procurorul poate dispune, după consultarea suspectului sau a inculpatului, ca acesta să îndeplinească una sau mai multe dintre următoarele obligaţii:
c)să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă cuprinsă între 30 şi 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, persoana nu poate presta această muncă;
(7)În cazul în care procurorul dispune ca suspectul sau inculpatul să îndeplinească obligaţiile prevăzute la alin. (6), stabileşte prin ordonanţă termenul până la care acestea urmează a fi îndeplinite, care nu poate fi mai mare de 6 luni sau de 9 luni pentru obligaţii asumate prin acord de mediere încheiat cu partea civilă şi care curge de la comunicarea ordonanţei.
(9)În cazul neîndeplinirii cu rea-credinţă a obligaţiilor în termenul prevăzut la alin. (7), procurorul revocă ordonanţa. Sarcina de a face dovada îndeplinirii obligaţiilor sau prezentarea motivelor de neîndeplinire a acestora revine suspectului ori inculpatului."