Cartea de identitate se face in județul în care ai o proprietate sau ești luat în spațiu de cineva care are o proprietate.
Dacă sunt din vrancea nu conteaza orașul în care îl fac? E buletin de 14 și vr sa l schimb cu 18
Nu exista buletin de 14 ani și buletin de 18 ani. Exista buletin care expira la o anumită dată și atât.
Nu știu dacă porți merge la orice sediu de evidenta populației din județ sau doar în Focșani. Găsești sigur număr de telefon și poți afla.
Acolo unde esti luat in spatiu de proprietarul celui unde locuiesti sau vei locui. Indiferent de localitate.
Dacă eu am adjud pe buletin și stau în panciu, îl pot schimba pe panciu?
Cartea de identitate se poate schimba numai pe raza de domiciliu.
Unul din argumente este acela ca daca nu ai locuinta ta personala, trebuie sa mearga la Biroul de evidenta populatiei persoana in al carei locuinta iti stabilesti domiciliul. Daca ai domiciliul la parinti trebuie sa mearga personal parintele pe numele caruia este locuinta, cu contractul sau alt act de dobandire. Acest lucru se face la primaria pe raza careia se afla locuinta unde-ti stabilesti domiciliul. Daca nu exista act de proprietate, este necesara adeverinta de la primarie sau un extras de Carte funciara.
Poti sa faci CI si in alta localitate doar daca cineva accepta sa-ti stabilesti domiciliul la el. Atentie: domiciliul, nu resedinta. Luatul in spaiu nu este acelasi lucru cu stabilirea domiciliului.
Daca are cine sa te ia in spatiu, da.
P.S. Numele oraselor se scriu cu prima litera cu majusculă.
Cartea de identitate (ca nu cred macar ca ai vazut un buletin de identitate) se poate preschimba, de regula, in localitatea de domiciliu.
O poti preschimba si in alta localitate doar daca ai acolo o locuinta personala sau daca te primeste in spatiu cineva din acea localitate si merge cu tine sa semneze de luarea in spatiu sau da o declaratie autentificata de un notar public ca te primeste in spatiu.
maverick0102 întreabă:
Raluca591 întreabă: