Se pare ca nu stii ca in prezent nu este necesar sa dai cumparatorului un certificat de atestare fiscala, acesta a fost inlocuit anul trecut cu inscrierea de catre cumparator a masinii la compartimentul de impozite si taxe de la primaria de domiciliu.
Asa fiind nu se intampla nimic, probabil cumparatorul cunoaste noua prevedere legala si de aceea nu are nevoie de certificat de la tine.
Conform Ordinului MAI nr. 1501/2006, privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberarea autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor,
cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 8
(1) Transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul se efectuează în baza depunerii următoarelor documente:
b) dovada înregistrării în evidenţele organelor fiscale ale autorităţilor administraţiei publice locale în a căror rază de competenţă noul proprietar sau utilizatorul, în cazul vehiculelor care fac obiectul unui contract de leasing, îşi are domiciliul, sediul ori reşedinţa, în cazul persoanelor fizice cu domiciliul în străinătate;"
Pai acum e suficient sa ii dai contractul de v-c vizat de primarie cum ca a fost scos auto din evidenta ta si e suficient.
Am dat masina pentru dezmebrari dar cei de acolo au facut contract vanzare / dobandire. Am fost la primarie cu cele 5 contracte pentru stampila si dupa am dus contractele inapoi la cumparator dar a ramas un exemplar la mine. Si cine a luat masina a zis ca nu are nevoie de fiscal
Puteai sa spui asta de la inceput.
Daca a fost pentru dezmembrare atunci nu avea nevoie de certificatul de atestare fiscala nici inainte, deoarece nu o inmatricula.
Stai calm, discuti cu un user care in veci si pururi nu va recunoaste ca a gresit ce a scris.