„Preşedintele a uzurpat rolul premierului şi s-a substituit în atribuţiile constituţionale ale Guvernului."
„Preşedintele a încălcat în mod repetat drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor prevăzute de Constituţie."
„Preşedintele a încălcat în mod repetat principiul separaţiei în stat şi independenţa justiţiei."
„Preşedintele a iniţiat un proiect neconstituţional de revizuire a Constituţiei şi a încălcat procedura de revizuire a Constituţiei prevăzută de legea fundamentală."
„Preşedintele a instigat la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale şi a făcut presiuni directe asupra judecătorilor Curţii, făcându-le «vizite» înaintea unor decizii importante."
„Preşedintele a încălcat sistematic principiul neapartenenţei politice a persoanei care ocupă funcţia prezidenţială şi a abandonat rolul constituţional de mediator în stat şi în societate."
Preşedintele a încălcat în mod grav prevederile Constituţiei şi principiul fundamental al democraţiei reprezentative, atunci când declara că nu va numi un prim-ministru din partea USL, chiar dacă această formaţiune politică va obţine majoritatea absolută în Parlament.
Ăia de la USL au identificat mai multe fapte grave (7) de încălcare a prevederilor Constituţiei de către Traian Băsescu...
Doar Parlamentul poate hatărî suspendarea preşedintelui...
Pentru ca cei de la putere nu ne mai reprezinta pe noi romanii, de multa vreme. Sunt doar niste rechini care care au ajuns sa se manance unii pe altii.
Pentru că a încălcat Constituția și Statul de Drept de nenumărate ori, plus că e un Gică-Contra, mai mult încurcă decât să ajute țara și nu în ultimul rând, el e un Președinte-Jucător. Un Președinte nu ar trebui să facă politică, el nu aparține de niciun partid cât timp e în exercițiu, așa că nu ar trebui să-l preocupe alegerile locale/parlamentare. Nu ar trebui să facă Campanie Electorală pentru PD-L, nu cu asta se ocupă un președinte.
Nu înțeleg cum de nu s-au sesizat vesticii când Băsescu își făcea de cap... eu cred că îi avantajează să fie Băsescu președinte, păcat că nu știm și noi ce.
Nu prea stiu sa iti explic exact, dar uite un link si aflii. Sper ca te-am ajutat.
Anddreeaaada11 întreabă: