Bineinteles, pentru orice ban intrat in cont in mod regulat trebuie sa poti demonstra de unde vine si sa platesti taxe pentru el.
Nu este OK. Ai grijă. Treaba asta nu este curata.
Limita maximă a sumei care poate fi retrasă zilnic de pe card, poate fi schimbată printr-o simplă vizită la bancă.
Nu prea miroase a bine.Adica dc nu se duce el? Plu ca anaful o sa vina intr o zi sa te intrebe de ce iti trimite atatia bani saptamanal iar tu trebuie sa ii declari. Daca se sovedeste ca seful tau a facut ceva "ilegal" pentru banii aia tu poti fii numit complice...
Deci ti da pe card, tu ii scoti si dupa ii d ai inapoi fix aceeasi suma?
ANAF nu are ce sa-ti faca, daca primesti banii de la angajator, se presupune ca acesta ti-a facut retinerile pentru impozit si contributiile la fondurile speciale.
In schimb se poate ca seful comite vreo infractiune, de ex. delapidare si daca este prins vei fi acuzat si tu de complicitate.
Si sa stii ca si complicele se pedepseste la fel ca autorul infractiunii.
In baza a ce? A contractului de muncă? Nu poate trimite bani așa oricui din firma.
Daca se intampla o data mai ziceam. Dar daca face asta lunar, chiar nu ti-a mirosit putin?
Daca vrea sa scoata o suma mai mare din cont poate sa mearga la banca si sa scoata, care e problema? Dar iti dai seama ca el nu vrea sa ii puna la el cont, nu vrea sa fie asociat cu acei bani si pentru asta te baga pe tine in belele. Daca banii aia se constata ca sunt bani furati de undeva, ceva ilegal, o sa fii acuzat de complicitate chiar daca o sa sustii ca nu ai stiut ce face
Scuze,dar ar putea sa si faca cont si el la banca unde ai tu cont.
Este totul ciudat.
Din moment ce ti-i trimite pe card plata ramane inregistrata, nu este nimic ilegal.
Si eu am probleme sa scot cash din banca peste o anumita cifra, ai am mai apelat la cineva din cand in cand.
Daca depasesti limita lunara care poate fi 5000 lei la visa clasic sau 10.000 la mastercard gold apoi nu poti sa mai scoti si poate mai are nevoie pentru plati cash.
Eu zic că data următoare după ce transferă zici că nu i-ai primit. Nu o să mai vrea după asta sigur.
anonim_4396 întreabă: