Foarte corect! Drapelul Romaniei, in forma actuala, exista din 1867. Ciad-ul era un amestec de triburi prin 1900, cand i-au colonizat francezii. Si Ciad, ca stat independent, exista din 1960.
Romania a adoptat steagul prin 1848
Chadul prin 1959... oare cine de unde a furat?
Eu am un singur cont, daca cineva raspunde la întrebarea mea asta înseamna ca eu sunt acela?
De asta puneti aceleasi intrebari, iar ultimele multe raspunsuri de pe contul celalalt sunt numai la intrebarile de pe contul asta?
In 1867, dom'le! Am scris mai sus. In 1848 erau 3 principate, Romania nu exista. A inceput sa existe in 1859, dupa Mica Unire (Tara Romaneasca si Moldova).
Din 1859 pana in 1867, culorile erau aceleasi, doar ca erau asezate orizontal.
Https://upload.wikimedia.org/......C_1840.png
Drapelul Tarii Romanesti la 1840.
Da domnule, stiu! Si dl. serios stie ceva: la 1848 revolutionari foloseau tricolorul cu asezare orizontala, pe care scria cu chirilice "Dreptate si Fratie". dar vorbim despre drapelul ROMANIEI. Si Romania exista din 1859.
Romania exista din 1866 cu actualul nume si a luat fiinta odata cu prima Constitutie promulgata de primul rege, Carol I.
După spusele românilor, România are acest drapel încă de pe vremea tracilor. Forturile romane aveau acelaşi steag, spune o poveste populară. Nu există nicio dovadă care să susţină aceste afirmaţii, spun istoricii.
Ce este sigur: Disidenţii din România anilor 1800 au început să fluture acest drapel în timpul protestelor. O serie de guverne au folosit mai apoi versiuni ale acestuia.
http://www.zf.ro/......e-16198140
desi Romania nu a furat nimic
anonim_4396 întreabă:
Julyly2089 întreabă: