| AndreiMarin499 a întrebat:

Salut,este adevarat ca Romania a furat steagul ciad-ului, amandoua statele au același steag dar Ciad acuza Romania ca i-a furat steagul credeți ca s-ar putea ajunge ca Romania sa își înschimbe steagul.

13 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Romania ar trebui sa aiba ca steag steagul pesede.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma, de ce pui intrebari de pe 1 cont si raspunzi de pe altul cu ce ai vrea sa auzi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciad nici nu exista atunci cand Romania avea acest steag.

| JackR a răspuns (pentru anonim_4396):

Foarte corect! Drapelul Romaniei, in forma actuala, exista din 1867. Ciad-ul era un amestec de triburi prin 1900, cand i-au colonizat francezii. Si Ciad, ca stat independent, exista din 1960.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Romania a adoptat steagul prin 1848
Chadul prin 1959... oare cine de unde a furat?

| AndreiMarin499 explică (pentru anonim_4396):

Eu am un singur cont, daca cineva raspunde la întrebarea mea asta înseamna ca eu sunt acela?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru AndreiMarin499):

De asta puneti aceleasi intrebari, iar ultimele multe raspunsuri de pe contul celalalt sunt numai la intrebarile de pe contul asta?laughing

| JackR a răspuns (pentru suntserios):

In 1867, dom'le! Am scris mai sus. In 1848 erau 3 principate, Romania nu exista. A inceput sa existe in 1859, dupa Mica Unire (Tara Romaneasca si Moldova).
Din 1859 pana in 1867, culorile erau aceleasi, doar ca erau asezate orizontal.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru JackR):

Https://upload.wikimedia.org/......C_1840.png

Drapelul Tarii Romanesti la 1840.

| JackR a răspuns (pentru anonim_4396):

Da domnule, stiu! Si dl. serios stie ceva: la 1848 revolutionari foloseau tricolorul cu asezare orizontala, pe care scria cu chirilice "Dreptate si Fratie". dar vorbim despre drapelul ROMANIEI. Si Romania exista din 1859.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru JackR):

Romania exista din 1866 cu actualul nume si a luat fiinta odata cu prima Constitutie promulgata de primul rege, Carol I.

| RAY a răspuns:

După spusele românilor, România are acest drapel încă de pe vremea tracilor. Forturile romane aveau acelaşi steag, spune o poveste populară. Nu există nicio dovadă care să susţină aceste afirmaţii, spun istoricii.

Ce este sigur: Disidenţii din România anilor 1800 au început să fluture acest drapel în timpul protestelor. O serie de guverne au folosit mai apoi versiuni ale acestuia.

http://www.zf.ro/......e-16198140

desi Romania nu a furat nimic